Stanislav Černák Hokej

Legendárna dvadsiatka visí už pod strechou: Ikona zvolenského a detvianskeho hokeja sa dočkala pocty

Legendárna dvadsiatka sa dočkala pocty. Niekdajšia opora, a s kľudným svedomím napíšeme aj ikona zvolenského a detvianskeho hokeja, má vyvesený dres so svojím číslom pod strechou zimného štadióna.

Ilustračný obrázok k článku Legendárna dvadsiatka visí už pod strechou: Ikona zvolenského a detvianskeho hokeja sa dočkala pocty
Zdroj: TASR

Že o kom je reč? Skúste porozmýšľať…, ale nie, nejdeme vás napínať. Na mysli máme Kamila Mahdalíka, ktorý sa lúči so svojou bohatou kariérou. Tento slávnostný akt sa udial pred prvoligovým súbojom HC 07 Detva s Považskou Bystricou. Dlhoročný kapitán detvianskeho tímu hrával mnoho rokov aj za HKM Zvolen, s ktorým sa dvakrát tešil zo zisku majstrovského titulu. Kamil bol súčasťou kádra aj pri historicky prvom titule pre Zvolen v roku 2001 a pred dvoma rokmi dvíhal majstrovský pohár nad hlavu taktiež.

Jeho dres s číslom 20 sa rozhodli vyvesiť pod strechu detvianskeho štadióna domáci funkcionári. Kamil Mahdalík, dnes 37-ročný útočník pôsobil okrem tímov Zvolena a Detvy aj v Martine, Žiline, Liptovskom Mikuláši a legionárčil v klube Medveščak Záhreb.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM