Nicole Regecová Rôzne

Lekári z celého Slovenska vo Zvolene. Stovky ľudí sa učili na pohľad úplne triviálnu vec

Robíme to každý deň a pritom mnohí nesprávne. Vedeli ste, že aj niečo ako obyčajné umývanie rúk vyžaduje správnu techniku? Na vlastnej koži sa o tom presvedčili aj Zvolenčania!

Ilustračný obrázok k článku Lekári z celého Slovenska vo Zvolene. Stovky ľudí sa učili na pohľad úplne triviálnu vec
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Už po šiestykrát zdravotníci Nemocnice Zvolen usporiadali Deň hygieny rúk, ktorým sa pripojili k projektu WHO „Umývaj si ruky – zachrániš život“. Novinkou bola prvá celoslovenská vedecká konferencia s názvom Hygienické zabezpečenie rúk, súčasť bezpečnej hospitalizácie pacienta. Zúčastnilo sa viac ako stodvadsať odborníkov z radov lekárov a príbuzných pracovníkov z celej Slovenskej republiky.

Prednášky sa venovali infekciám na jednotlivých oddeleniach a faktorom ohrozujúcich bezpečnosť pacientov. „Poskytovanie kvalitnej a bezpečnej zdravotnej starostlivosti patrí k hlavným prioritám každého zdravotníckeho zariadenia. Bezpečnosť pacienta, ako aj zamestnancov, je pre našu nemocnicu prvoradá,“ uviedla vedúca oddelenia klinickej mikrobiológie a členka organizačného výboru konferencie Ing. Jana Krokošová.

Pretože potreba dezinfekcie rúk neustále narastá, zvýšil sa aj záujem širokej verejnosti o akciu. V priestoroch recepcie polikliniky nemocnice zúčastnilo takmer 300 záujemcov, aby si vyskúšalo správnu techniku umývania rúk. Taktiež prišla kopa študentov stredných škôl, žiakov základných a materských škôlok.

Školákom bol názorne, prostredníctvom postavičky Minka Špinka a virtuálnej rozprávky, vysvetlený postup, cieľ a význam správneho a pravidelného umývania rúk. Následne si správnosť hygieny záujemcovia overovali pomocou špeciálnej lampy s UV svetlom.

Nemocnica je jedna z mála na Slovensku držiteľom Výročnej ceny Spoločnosti prevencie nozokomiálnych nákaz. Nozokomiálna nákaza, tzv. nemocničná nákaza, je každá infekcia, ktorá vznikla v príčinnej súvislosti s pobytom osôb v zdravotníckom zariadení.

Čítajte tiež:

FOTO: Hasiči preberali ocenenia od svojho najvyššieho šéfa. Medaily putovali aj do Zvolena!

ROZHOVOR s kapitánkou zvolenských hokejbalistiek: Ženy nejdú do súbojov tak tvrdo, boja sa loptičky

Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM