Stanislav Černák Rôzne

Les ukrýva malé aj veľké tajomstvá: Presvedčili sa o tom aj najmenší

Les ukrýva naozaj rôzne tajomstvá. Stačí sa započúvať a pozorovať. Dá sa to aj prostredníctvom zaujímavých knižiek. Presvedčili sa o tom aj deti.

Ilustračný obrázok k článku Les ukrýva malé aj veľké tajomstvá: Presvedčili sa o tom aj najmenší
Zdroj: TASR

V Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene sa uskutočnilo vyhodnotenie celoslovenského projektu Les ukrytý v knihe. Už štvrtý rok mali deti možnosť spoznávať veľké i malé tajomstvá lesa.

Deti počas mesiacov apríl a máj vo viac ako 30 knižniciach Slovenska čítali, hovorili o lese, lesných obyvateľoch a tajomstvách prírody. Z kníh, ale aj od lesných pedagógov sa dozvedeli, aké zviera vytvorilo bludisko pod zemou, čo robia jazvece v zime, akých iných obyvateľov má les.

Okrem návštevy knižníc mali žiaci možnosť zapojiť sa aj do súťaže o vytvorenie komiksu o lese. Z 34 slovenských škôl prišlo 267 komiksov. Odborná porota ocenila najlepších autorov v dvoch vekových kategóriách, udelila niekoľko mimoriadnych cien a zároveň zhodnotila úsilie samotných knižníc participovať na projekte.

Cieľom projektu je nielen prostredníctvom kníh upriamiť pozornosť na význam lesa a lesníctva pre spoločnosť, ale aj na potrebu samotného čítania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM