Tomas Gemza Rôzne

Lesnícke dni tento rok s mottom Lesy spájajú generácie

Súťaž v lesníckej triolympiáde, vytvorenie slovenského rekordu v počte farebných obtlačkov rúk či zraz mamičiek s kočíkmi v arboréte - to je len časť programovej ponuky piateho ročníka Lesníckych dní 2011, ktoré sa oficiálne začnú vo štvrtok, 14. apr

Organizátori z Národného lesníckeho centra (NLC) vo Zvolene sa pri koncipovaní programu riadili mottom Lesy spájajú generácie. Tomu je prispôsobený aj program, ktorý sa tak ako po minulé roky uskutoční v štyroch kľúčových lokalitách – vo Zvolene, Bratislave, Poprade – Kežmarku a v Košiciach. Podujatie sa zároveň koná v Medzinárodnom roku lesov, ktorý vyhlásilo pre tento rok UNESCO. TOP témou je Novodobé vymieranie smrečín.
Lesnícke dni 2011 prinášajú okrem iného informácie o význame lesov pre spoločnosť, prispievajú k budovaniu správnej hodnotovej orientácie detí a mládeže, posilňujú emocionálny vzťah a postoje k lesom a podnecujú k zodpovednému, múdremu a šetrnému konaniu v každodenných situáciách.
Lesnícke dni po otváracom podujatí vo Zvolene pokračujú v nedeľu, 17. apríla rodinným programom pre malých i veľkých na Partizánskej lúke v Bratislave. Bohatý program čaká na priaznivcov lesa aj v Košiciach, kde napríklad v utorok, 26. apríla otvoria obnovený chodník Baránok – Alpínka a vo štvrtok, 5. mája cyklotrasu z Horného Bankova do Nižného Klátova.
Slávnostné ukončenie lesníckych dní 2011 bude v sobotu, 30. apríla vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu. Tento deň zároveň otvoria sezónu v tamojšom Lesníckom skanzene.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM