Nicole Regecová Hokej

Letná príprava zvolenských hokejistov: Na skúške hráči z Ruska aj Česka

Na zvolenský ľad prišli ukázať svoje kvality aj mladí zahraniční hokejisti. Podpisovanie zmlúv je však ešte vo hviezdach. Čo povedal o nádejných posilách tréner Turek?

Ilustračný obrázok k článku Letná príprava zvolenských hokejistov: Na skúške hráči z Ruska aj Česka
Zdroj: TASR

HKM Zvolen získal na skúšku viacero domácich, ale aj zahraničných hokejistov. Najbližšie týždne budú pod Pustým hradom trénovať nielen talentovaní mladí odchovanci, ale aj akvizície zo Slovenska, Česka a Ruska.

Obrana z Ruska

V obrane o miesto v zostave zabojujú najmä Rus Fjodor Chrapak (25) z Chabarovska, ktorý naposledy pôsobil v Sachaline (Asia League) a Slovák Lukáš Dubeň (20) z Považskej Bystrice, bývalý člen reprezentácie do 18 rokov.

„Sám som zvedavý, čo ukáže ruský obranca Chrapak, pretože ide o praváka a takého potrebujeme. Veľa si sľubujem od Dubeňa, keďže hral dobre v Považskej Bystrici a bol v mládežníckej slovenskej reprezentácii. Bol by som rád, ak sa prebojuje do A-tímu náš odchovanec Michal Ivan. Začal s nami trénovať, ale črtá sa mu štúdium vo Švédsku, kde by aj hral, takže uvidíme ako sa to všetko vyvinie,“ prezradil tréner Zvolena Josef Turek.

Bratia v útoku

Kouča teší aj konkurencia v útočnej formácii. Na skúšku prišli bratia Ondrisovci z Trenčína, pričom starší Nino (19) pôsobil vlani vo Fínsku v TPS 20 a mladší Tomáš (17) v domácej Dukle na Slovensku. V dobrom svetle by sa chcel predviesť rodák z Moskvy, Dmitrij Abramov (21), ktorý prichádza do Zvolena od mládežníkov Barysu Astana (MHL).

Ďalším novicom je center Jan Křivohlávek (24). Tento odchovanec Havířova prichádza z Ústí nad Labem, pričom pôsobil v mládežníckych českých reprezentáciách. Zvolenčania ešte skúšajú Valerija Kňazeva (24). Ide o ruského hokejistu, odchovanca pražskej Sparty, ktorý odohral 33 stretnutí v ruskej KHL za Sibir Novosibirsk. Neznámy nie je ani odchovanec z Třinca Petr Řezáč (26).

Ďalšie zmluvy

„Teším sa na týchto hráčov. Napríklad na Křivohlávka, ktorému síce pôsobenie v Brne nevyšlo, ale v dobrom svetle sa predviedol v Třebíči. Máme v tíme aj domáceho odchovanca Ivana Jakubíka, ten bol vlani najproduktívnejším slovenským juniorom, takže dostane priestor a šancu. Řezáč absolvoval prípravu vo Vítkoviciach, kedysi bol veľmi produktívny v Slovane Bratislava, potom sa jeho kariéra trošku zastavila, takže uvidíme, či sa mu podarí reštart vo Zvolene, podobne ako u Křivohlávka,“ vysvetľuje zvolenský tréner.

Turek verí, že sa budú podpisovať zmluvy: „Vyskúšame i nášho odchovanca Tatára, ktorý bol v dvadsiatke Ernesta Bokroša, je to silový a skôr defenzívnejší typ útočníka. Priestor určite dostane Kňazev, bol veľmi produktívny v Senici a aj predtým v kariére dosahoval dobré výkony. Snáď nás niekto zaujme a podpíšeme s ním profesionálnu zmluvu.“

Zvolenčania po odchode trojice útočníkov Kamil Brabenec, Jan Semorád (Nové Zámky) a Tomáš Škvaridlo (Detva) získali nateraz do svojich radov obrancov Denisa Reháka z Trenčína, Tomáša Valentu z Olomouca a útočníkov Laurisa Bajarunsa z Banskej Bystrice a Davida Hrušku zo Slávie Praha.

Čítajte tiež:

FOTO: Poznáme súčasný káder hokejistov Zvolena: Puliš zostáva otáznikom

Nová hokejová posila Bryndziarov: Pod Pustý hrad mieri útočník Slavie Praha

Foto: ilustračné

FOTO: Bryndziari začali letnú prípravu
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM