Stanislav Černák Správy

Linkový autobus zišiel z cesty a prevrátil sa aj s cestujúcimi

Linkový autobus Slovenskej autobusovej dopravy havaroval dnes pri obci Boľkovce v okrese Lučenec. Zranili sa dvaja dospelí a jedno dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Linkový autobus zišiel z cesty a prevrátil sa aj s cestujúcimi
Zdroj: TASR

Traja zranení cestujúcu utrpeli len ľahké zranenia a boli prevezení do nemocnice. Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater informoval, že hasiči momentálne čakajú na techniku, ktorá dostane prevrátený autobus na kolesá.

Autobus premávajúci na linke medzi Boľkovcami a Lučencom zišiel dnes dopoludnia mimo cesty, kde sa prevrátil na bok. Haváriu nahlásil na dispečing SAD v Lučenci vodič. „Informáciu sme prijali s poľutovaním, no reagovali sme okamžite. Kontaktovali sme záchranárov a ihneď sme zabezpečili aj náhradný autobus pre ostatných cestujúcich. Príčiny nehody sú zatiaľ v štádiu vyšetrovania, takže sa k nim vyjadrovať nebudeme," povedala vedúca útvaru obchodu a marketingu SAD Lučenec Anna Juhásová.

Na mieste sú momentálne piati príslušníci HaZZ. „Jednotka z Lučenca po príchode na miesto zistila, že pasažieri sa z autobusu vyslobodili ešte pred ich príchodom. Zdravotná záchranná služba previezla z ľahkými zraneniami do nemocnice dve dospelé osoby a jedno maloleté dieťa," doplnil Erik Piater.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM