Stanislav Černák Správy

List, ktorý vyvolal pozornosť: Vedenie HKM žiada mesto o pomoc, inak hrozí zatvorenie štadióna!

Vedenie HKM Zvolen poslalo predstaviteľom mesta Zvolen pozornosť pútajúci list. V ňom stojí, že klub bojuje s finančnými problémami a od 1. augusta hrozí zatvorenie zimného štadióna vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku List, ktorý vyvolal pozornosť: Vedenie HKM žiada mesto o pomoc, inak hrozí zatvorenie štadióna!
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie HKM Zvolen poslalo mestu list, v ktorom upozorňujú na to, že na základe zmluvy majú nájom uzavretý do konca roku 2014, ale už v tomto období musia skonštatovať, že od 1. augusta nebudú schopní otvoriť jeho prevádzku. Mesto Zvolen v ňom žiadajú o pomoc.

Vlastníkom štadióna je mesto Zvolen

„V tejto chvíli môžem potvrdiť, že pán primátor Kusein obdržal ešte 19. mája písomné oznámenie štatutárov HKM o zhoršujúcej sa ekonomickej situácii. V dôsledku týchto problémov hrozí, že HKM nebudú schopní platiť prevádzkovanie zimného štadióna vo Zvolene od 1. augusta,“ uviedol pre Zvolen 24 prednosta zvolenskej radnice Stanislav Jalakša.

Vlastníkom zimného štadióna je mesto Zvolen. Vedenie HKM v liste navrhuje prevziať prevádzkovanie štadióna, alebo sa podielať vo väčšej miere na kompenzácii výdavkov spoločnosti. Zhoršujúcu finančnú situáciu klubu zdôvodňujú menšími príjmami najmä od sponzorov.

Mesto uzatvorilo zmluvu s HKM Zvolen ešte začiatkom roka 2011. Hokejový klub dostáva od mesta každý rok dotáciu, pre tento rok to je 360 000 eur. Ako nám ďalej prednosta prezradil, tak mesto Zvolen si dôsledne plní svoje záväzky voči HKM vyplývajúce zo zmluvy o poskytovaní dotácií na rok 2014 a z nájomnej zmluvy.

Situáciou sa bude zaoberať zastupiteľstvo

Situácia je vážna a predstavitelia mesta sa ňou budú zaoberať aj na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva v pondelok 23. júna. „Na najbližšie rokovanie zastupiteľstva sú pripravené návrhy krokov, ktoré by v prípade schválenia vytvorili pozíciu pre ďalšie rokovanie na úrovni štatutárov oboch strán s cieľom minimalizovať riziká spojené s neprevádzkovaním zimného štadióna,“ prezradil Jalakša.

Vedenie HKM Zvolen si zatvorenie zimáku nevie ani predstaviť. „Hľadáme spoločnú cestu s mestom Zvolen, ako vyriešiť tento problém,“ povedal generálny manažér a člen predstavenstva HKM Zvolen Milan Čanky.

Foto: www.facebook.com/hkmzvolen

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM