Stanislav Černák Rôzne

Literárny Zvolen spoznal mená víťazov: Vybraní autori získali aj Cenu primátora Zvolena

Jubilejný 20. ročník Literárneho Zvolena pozná svojich víťazov. Do súťaže poslali svoje príspevky autori vo veku od 15 do 61 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Literárny Zvolen spoznal mená víťazov: Vybraní autori získali aj Cenu primátora Zvolena
Zdroj: TASR

Gabriela Grznárová z Tvrdošoviec, Oľga Gluštíková z Rabče a Matej Makovický zo Žiliny sa stali laureátmi 20. ročníka súťaže Literárny Zvolen v kategórii poézie. V kategórii próza sa titulom laureáta môžu pochváliť Simona Mullerová, Marek Šperka a Katarína Želinská. Súťaže sa tento rok zúčastnilo 29 poetov a 52 prozaikov.

Rozdali aj 12 čestných uznaní

Hodnotitelia zároveň udelili päť čestných uznaní v kategórii poézie a sedem v kategórii próza. Vybraní autori získali aj Cenu primátora mesta Zvolen, Cenu Literárneho a informačného centra Bratislava a Cenu Krajskej knižnice Ľ. Štúra vo Zvolene.

Do súťaže poslali svoje príspevky autori vo veku od 15 do 61 rokov. Súťaž je pri tom určená pre autorov nad 15 rokov, ktorí dosiaľ knižne nepublikovali. Príspevky hodnotili porotcovia – spisovateľ Peter Jaroš, básnik Ján Petrík a Katarína Zitová.

Pre účastníkov pripravili organizátori bohatý program, medzi iným aj spomienkové literárno-hudobné pásmo Možno príde aj Jožo Urban, autorské čítanie laureátov súťaže a literárny večer. Organizátormi Literárneho Zvolena sú Národné osvetové centrum Bratislava, Mesto Zvolen, Krajská knižnica Ľ. Štúra Zvolen a Literárne informačné centrum Bratislava.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM