Monika Obrtalová Rôzne

Ľudia darovaným šatstvom zaplnili dve autá

Zbierka šatstva, ktorú zorganizoval Odbor sociálnych politík Banskobystrického samosprávneho kraja mala veľký úspech. Zúčastnili sa jej ľudia rôznych vekových kategórií, nepotrebné oblečenie darovali mladí ľudia, ale aj dôchodcovia.

„Máme úprimnú radosť z toho, že aj v dnešných ťažkých časoch sa nájdu dobrí ľudia , ktorí nie sú ľahostajní k ostatným – osudom ťažko skúšaným…” Týmito slovami zareagovala riaditeľka krízového strediska Amoret v Lučenci Marcela Fiľová na množstvo oblečenia, ktoré sa podarilo vyzbierať. „Veľmi si vážim vašu ochotu, milí darcovia. Prišli ste, aby ste pomohli,” povedal predseda BBSK Vladimír Maňka. Šatstvo venovali zamestnanci kraja, poslanci VÚC a aj ľudia mimo úradu.

Je ťažké odhadnúť koľko šatstva sa vyzbieralo, ale na jeho odvoz boli potrebné dve veľké autá. Oblečenie poputuje klientom do krízového strediska, do zariadení núdzového bývania a do útulkov. „Naša radosť je o to väčšia, že táto pomoc prišla v pravý čas – práve dnes (1. marca 2011) sme prijali do zariadenia 6 zanedbávaných detí, ktorým sme začali poskytovať starostlivosť, súčasťou ktorej je aj ich ošatenie,” doplnila riaditeľka. BBSK uvažuje o dlhodobom projekte pomoci ľuďom, ktorí to potrebujú. „Najprv sa o ňom chcem porozprávať s predstaviteľmi cirkvi a charity na území nášho kraja. Potom sa môžeme aj spolu s vami poradiť, aby sme našli tie najlepšie riešenia,” uzavrel predseda BBSK.

Zdroj: BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM