Stanislav Černák Rôzne

Ľudia ukázali srdce: Mačkám a psíkom vo Zvolene pomohli desiatkami konzerv a stovkami kíl granúl

Ľudia prinášali nepotrebné veci, ktoré pomohli psíkom a mačkám v Karanténnej stanici vo Zvolene. Počas Vianočného venčenia sa vyzbieralo pre štvornohých miláčikov toho až-až...

Ilustračný obrázok k článku Ľudia ukázali srdce: Mačkám a psíkom vo Zvolene pomohli desiatkami konzerv a stovkami kíl granúl
Foto: Katarína Oravská

Staré koberce, deky, plachty, pelechy, misky a rôzne dobroty pre psov a mačky priniesli počas uplynulého víkendu ľudia do Karanténnej stanice vo Zvolene v rámci podujatia Vianočné venčenie. Vyzbieralo sa tiež približne 500 kg granúl a 100 konzerv.

„Záujem o podujatie bol veľký. Všetky psy sa so záujemcami niekoľkokrát prešli, dokonca došlo aj k situácii, že všetky boli na prechádzke a záujemcovia museli počkať,“ povedala Martina Kanisová, hovorkyňa Mestského úradu v Banskej Bystrici, pod ktorý útulok vo Zvolene spadá. Čakanie im zamestnanci karanténnej stanice spríjemnili vianočným punčom, čajom, kapustnicou a deťom sladkosťami. Okrem toho ľudia zvieratám porozdávali rôzne pripravené dobroty, ako napríklad piškóty či žuvacie tyčinky.

Priamo na akcii bola adoptovaná jedna mačka, pričom záujem bol aj o jedného psa. „Táto adopcia sa nakoniec neuskutočnila,“ dodala hovorkyňa.

V Karanténnej stanici vo Zvolene sú umiestnené spoločenské zvieratá, ktoré sú zabehnuté, alebo ich opustili majitelia. Ich odchyt z ulíc zabezpečuje zamestnanec mesta Banská Bystrica a v prípade jeho neprítomnosti túto službu zabezpečujú vyškolení príslušníci mestskej polície. Zamestnanci karanténnej stanice sa následne snažia vyhľadať majiteľov zvierat, alebo im nájsť nový domov.

Momentálne majú v stanici 43 psov a štyri mačky. V súvislosti s príchodom Vianoc zatiaľ nie je citeľný zvýšený záujem, ale ani úbytok záujmu o adopciu psov. Vo vianočnom období však vzrastá záujem o materiálnu pomoc, za čo sú zamestnanci karanténnej stanice vďační.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM