Správy Samospráva

Lunter sa obrátil na ministra vnútra: Bezpečnostná rada kraja je nefunkčná

Úlohu Bezpečnostnej rady podľa slov Luntera suploval BBSK, keď nemal kto zvolať koordinačné stretnutie riaditeľov nemocníc a zástupcov ministerstva zdravotníctva k príprave na tretiu vlnu pandémie ochorenia COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Lunter sa obrátil na ministra vnútra: Bezpečnostná rada kraja je nefunkčná
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Bezpečnostná rada (BR) Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) je nefunkčná. Predseda BBSK Ján Lunter sa preto v piatok obrátil na ministra vnútra Romana Mikulca otvoreným listom, v ktorom ho opakovane upozornil na situáciu v kraji po uvoľnení pozície prednostu Okresného úradu v Banskej Bystrici, k čomu došlo ku koncu júla. Poverený vedením úradu doposiaľ nebol nikto, čo znemožňuje fungovanie BR kraja. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK v Banskej Bystrici.

Suplovanie úlohy Bezpečnostnej rady

„Úlohu BR sme suplovali my ako BBSK, keď nemal kto zvolať koordinačné stretnutie riaditeľov nemocníc a zástupcov ministerstva zdravotníctva k príprave na tretiu vlnu pandémie ochorenia COVID-19. Toto stretnutie sme zvolali, rovnako sme sa okamžite obrátili listom na ministra vnútra, aby situáciu riešil. Keď sme nedostali žiadnu odpoveď, kontaktovali sme aj premiéra, rovnako bez odpovede. Táto situácia je, najmä v čase pandémie, neúnosná,“ reagoval Lunter, ktorý sa preto opakovane obrátil na ministra vnútra, tentoraz už otvoreným listom.

Podľa neho počas celej pandémie sa všetky orgány verejnej moci i zainteresovaní zdravotníci v BBSK usilovali robiť všetko, čo bolo v ich silách a možnostiach, aby chránili obyvateľov, pomáhali v očkovaní a prijímali nevyhnutné rozhodnutia.

Pokračovanie nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM