Stanislav Černák Krimi

Lúpež za bieleho dňa na Hronského: Dvaja muži ukradli žene (60) ruksak, nepomohlo jej ani volanie o pomoc

Na Hronského ulici vo Zvolene došlo podľa policajných informácií k lúpeži, keď dvaja muži sa zmocnili ruksaku 60-ročnej ženy.

Ilustračný obrázok k článku Lúpež za bieleho dňa na Hronského: Dvaja muži ukradli žene (60) ruksak, nepomohlo jej ani volanie o pomoc
Zdroj: TASR

Podľa informácii krajskej policajnej hovorkyne Petry Kováčikovej k lúpeži na Hronského ulici došlo 25. júna v popoludňajších hodinách. „Na trávnatej ploche smerom na Jesenského ulicu v blízkosti piliera mosta sa neznáma dvojica mužov násilím zmocnila červeno-šedého ruksaku, v ktorom mala 60-ročná majiteľka dva staršie mobilné telefóny a peňaženku s občianskym preukazom, preukazom poistenca a hotovosťou 10 eur,“ doplnila.

Policajná hovorkyňa priblížila aj priebeh tejto lúpeže, keď neznámi muži pristúpili k žene a chytili jej popruhy ruksaku. „Lúpežníci boli slušní, žene povedali, dovolíte ten ruksak,“ prezradila Kováčiková. Neskôr už slušní neboli. „Žena sa nechcela svojho majetku vzdať a popruhy ruksaka chytila silnejšie. Muži boli silnejší a tak jej ruksak vytrhli. Žena volala o pomoc, ale márne,“ dodala.

Našťastie pri tomto lupe k zraneniu ženy nedošlo. „Touto krádežou spôsobili neznámi páchatelia žene škodu 70 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vo Zvolene začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže,“ zakončila P. Kováčiková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM