Správy

Máte záujem o priestory v bývalom zvolenskom gymnáziu? Môžete sa o ne uchádzať

V ponuke sú priestory pre malé i veľké prevádzky, služby či klubovne, ktoré budú schopné zaplatiť mesačný nájom aspoň 5 eur za štvorcový meter.

Ilustračný obrázok k článku Máte záujem o priestory v bývalom zvolenskom gymnáziu? Môžete sa o ne uchádzať
2
Galéria
Zdroj: TASR

Ešte do 23. januára 2019 sa môžu na stránke Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zaregistrovať záujemcovia o prevádzkovanie priestorov bývalého Gymnázia Mateja Bela na sídlisku Sekier vo Zvolene. Samosprávny kraj v spolupráci s občianskym združením Punkt, mestom Zvolen a Ateliérom 2021 totiž ponúka budovu na nové využitie, ktoré bude spĺňať aj verejnoprospešné zámery.

Podľa manažérky projektu Ely Klementovej zámerom BBSK je roky nevyužívaný objekt revitalizovať a naplniť ho novými funkciami. „Pri hľadaní perspektívnych nájomníkov sa snažíme zohľadniť aj potreby a želania miestnych obyvateľov, ktoré vyjadrili v dotazníkovom prieskume a rozhovoroch. Cieľom projektu je do podoby novej budovy premietnuť aj požiadavky miestneho rozvoja,“ uviedla.

V ponuke sú priestory pre malé i veľké prevádzky, služby či klubovne, ktoré budú schopné zaplatiť mesačný nájom aspoň 5 eur za štvorcový meter. Kritériami výberu sú verejnoprospešnosť, finančná stabilita, dlhodobosť záujmu a schopnosť prevádzkovať priestor.

Priestory v budove sú vhodné najmä pre kultúru a voľný čas pre všetky vekové kategórie, šport, wellness, zdravotníctvo, gastronómiu, službu, školstvo a vzdelávanie. Budova poskytuje flexibilné priestory na prenájom pre komerčných aj nekomerčných záujemcov a realizáciu ich nápadov.

Po 23. januári, kedy je uzávierka prihlášok, bude nasledovať ich posúdenie z hľadiska prínosu pre miestnu a mestskú komunitu. Dňa 6. februára sa v Štúdiu Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene uskutoční organizované stretnutie pre vybraných záujemcov o prenájom.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Revitalizácia budovy bývalého gymnázia vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM