Monika Földešiová Tlačové správy

Matej Snopko: Toto je môj názor na veci verejné!

KOMENTÁR - Mesto ako celok so svojimi občanmi tvorí jednu veľkú mestskú rodinu. Mestská rodina na spravovanie svojho majetku, peňazí a organizovanie chodu činnosti potrebuje svojho správcu a to je primátor a volení poslanci. Primátor ako aj poslanci ak sú príslušníci politických strán tak....?!!

Ilustračný obrázok k článku Matej Snopko: Toto je môj názor na veci verejné!
Zdroj: Dnes24.sk

Každá politická strana je svojím spôsobom malá stranícka rodina. Má svojej záujmy, svoj program, stanovy členov, ale hlavne svoje ekonomické páky aby mohla prežiť. Je samozrejmé, že rodina bytostne musí mať peniaze na svoje prežitie. A čím je šikovnejší ekonomický manažment rodiny, tým sa rodine lepšie darí.

Taktiež podľa mňa platí, že stranícka rodina sa vždy vie postarať o svojich členov ako o chytrých, tak aj o menej chytrých. Ak táto stranícka rodina riadi mesto, tak je samozrejme, že najprv musí naplniť svoje záujmy t.j. zabezpečiť svojich členov, získať potrebné zdroje, pseudoefektívne rozdeliť podľa vlastných záujmov majetok, ale aj iné cennosti mestskej rodiny, lebo predsa vždy je prednejšia košeľa, ako kabát.

Ďalšia vec je aj v tom, že napr. v meste Zvolen o ktorom sa hovorí, že je bez dlhov a že je v dobrej finančnej kondícii, tak z druhej strany zisťujem, že záväzky mesta činia skoro 16 mil. eur na nezaplatených faktúrach a iných nedoplatkoch. Nechcem špekulovať o tejto situácii, ale myslím si, že stranícka rodina s tým nemá nič spoločné, lebo tieto záväzky predsa bude mať na krku celá mestská rodina.

Tiež ma udivuje, že stranícka rodina je proti transparentnosti mestského majetku, mestských firiem a finančných tokov z tejto činnosti, z dôvodu obavy vyzradenia obchodného tajomstva, nuž predsa mestská rodina aké potrebuje tajnosti ???

Ak stranícka rodina v meste funguje, tak každému z jej členov sa veľmi dobre darí, o každého je slušne postarané. Asi málokto z nás si vie predstaviť, že by mal vo svojej rodine ešte inú „ silnú rodinu“ ktorá by najprv presadzovala svoje záujmy a potom rodiny ako celku. Ja si to vôbec neviem predstaviť.

O chvíľu prichádzajú voľby, nastáva čas rozhodovania o našej mestskej rodine. Je na každom občanovi, komu dá svoj hlas. Pán terajší primátor Ing. Miroslav Kusein má okolo seba 13 straníckych rodín a pani kandidátka Ing. Lenka Balkovičová ako nezávislá, má v pozadí svojej nezávislosti tiež 2 silné politické rodiny. Mojou jedinou rodinou je moja vlastná, tá s ktorou bývam vo Zvolene v časti Balkán.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM