Jakub Forgács Správy

Medzi lekármi vo zvolenskej nemocnici prevažujú ženy: Rekordér ordinuje už vyše polstoročie

Aj v Nemocnici AGEL Zvolen posily chýbajú a to napriek tomu, že tento rok zamestnali už 15 lekárov. Viete, koľko ich tam pracuje?

Ilustračný obrázok k článku Medzi lekármi vo zvolenskej nemocnici prevažujú ženy: Rekordér ordinuje už vyše polstoročie
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. Vo zvolenskej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť so spádovým územím 120-tisíc obyvateľov. Celkovo tu pracuje 133 lekárov, z toho takmer o 20 prevažujú ženy. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK.

Lekári stále chýbajú

"Viacero z nich pracuje u nás celé desaťročia, máme dokonca aj pána doktora, ktorý u nás robí celých 54 rokov,“ hovorí riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá.

Situácia v zdravotníctve je však taká, že aj v Nemocnici Agel Zvolen posily chýbajú aj napriek tomu, že tento rok zamestnali už 15 lekárov. "Momentálne by sme do svojho tímu potrebovali špecialistov, a to internistu, kardiológa, gastroenterológa a rádiológa,“ vysvetľuje riaditeľka.

Najväčšie zadosťučinenie

MUDr. Zuzana Krčíková, primárka Pediatrického oddelenia, výber svojho povolania neľutuje: „Ani som netušila, aké náročné to v niektorých momentoch môže byť. Práca lekára je veľmi zodpovedná, niekedy stačí malé pošmyknutie a život pacienta visí na vlásku. Ale napriek všetkým negatívam vyplývajúcim z tohto povolania nám prináša povzbudenie do ďalšej práce a snaženia každý, už len malý úspech. Nám ako pediatrom stačí aj krátky úsmev na detskej tváričke, ktorý pre nás znamená veľkú vďaku za vynaložené úsilie a prebdené noci. Naším spoločným cieľom je navrátiť detskému pacientovi čo najplnohodnotnejší život-život bezstarostného dieťaťa.“

Jej kolegyňa zo zvolenskej nemocnice, MUDr. Alžbeta Oťapková, lekárka Rádiologického oddelenia, ju dopĺňa: „Odmalička som obdivovala prácu lekárov. Povolanie lekárky som si vybrala, pretože ma fascinovalo ľudské telo a štúdium medicíny mi prišlo ako najlepšia možnosť spoznávať ho, a zároveň byť užitočnou pre spoločnosť. Pomoc pacientovi správne určenou diagnózou je pre mňa najväčším zadosťučinením.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM