Jakub Forgács Rôzne Správy

Medzinárodný úspech Zvolenčana Viliama s výskumom rakoviny: 1. miesto aj špeciálna cena

Už v 18 rokoch sa môže pochváliť parádnym úspechom. Zvolenský gymnazista Viliam Glézl zabodoval v čase pandémie aj na medzinárodnej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný úspech Zvolenčana Viliama s výskumom rakoviny: 1. miesto aj špeciálna cena
6
Galéria
Zdroj: archív Viliama Glézla

Mladý zvolenský gymnazista Viliam Glézl (18) sa venuje obdivuhodnej činnosti. O jeho výskume rakoviny ste sa u nás mohli dočítať už pred pár týždňami. Teraz s ním zabodoval aj na medzinárodnej súťaži.

Od 7. do 9. apríla 2020 sa pod záštitou Ruskej akadémie vied v Moskve konal 27. ročník súťaže Vernadsky. Z dôvodu svetovej pandémie bola súťaž organizovaná dištančnou formou, pomocou online prezentácie.

Súťaž prebiehala tri dni, prezentovaných bolo niekoľko kategórií. „Ja som sa zúčastnil kategórie Medicína, prevencia ochorení a lekárska genetika s mojou prácou Testovanie aktivity Epigallokatechín-3-gallátu na bunkách kolorektálneho karcinómu in vitro, v ktorej sa mi podarilo obsadiť 1. miesto. Získal som aj špeciálne ocenenie za prácu s najvedeckejším prístupom,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes 24 mladý študent.

„Úspech vnímam veľmi pozitívne a som rád že bolo možné sa súťaže zúčastniť aspoň dištančnou formou. Pri hodnotení práce porotou sme viedli zaujímavú diskusiu a získal som cenné nové pohľady na moju prácu,“ povedal o svojej skúsenosti.

Ako dodal, úspech v súťaži s medzinárodnou účasťou ho určite posunul ďalej a otvoril veľa ďalších možností, na ktorých realizáciu je však ťažké získať financovanie. Ak by niekto chcel prácu mladého študenta podporiť, ozvať sa môže mailom na vilko2002@gmail.com.

Zábery z jeho práce ako aj diplomy z medzinárodnej súťaže nájdete v priloženej galérii!

Mladý Zvolenčan Viliam Glézl svoj voľný čas venuje obdivuhodnej aktivite
6
Galéria
Zdroj: archív Viliama Glézla
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM