Tomas Gemza Rôzne Rôzne

Mesto Krupina zverejnilo zoznam neplatičov

K zverejneniu zoznamu neplatičov, ktorí dlhujú mestskej samospráve poplatky a dane za odpad, nehnuteľnosť či za psa pristúpili v týchto dňoch aj v Krupine. Fyzické a právnické osoby tam doposiaľ nezaplatili zákonom stanovené platby vo výške viac ako

Ako TASR povedal hovorca Mestského úradu v Krupine Adrián Špánik, podľa zákona zverejnili len tých neplatičov, ktorí ako fyzické osoby dlhujú sumu nad 165 eur a firmy s dlhom nad 1650 eur.
„Rozhodli sme sa zverejniť tento zoznam po vzore iných miest, v ktorých to malo pozitívny efekt a samosprávam to prinieslo zníženie nedoplatkov, pričom kladne to hodnotili aj tamojší občania,“ uviedol hovorca.
Podľa zoznamu si svoju povinnosť, ktorú voči mestu mali k 31. decembru 2010, dodnes nesplnili tri právnické osoby. Najvyššia dlžoba v tejto kategórii neplatičov je vo výške viac ako 17.000 eur. Fyzických osôb – neplatičov je na zozname 77. Najvyššia dlžná suma spomedzi nich činí viac ako 1049 eur. Medzi neplatičmi sú aj tri fyzické osoby so živnostenským listom.
V susednom Veľkom Krtíši, kde zoznam zverejnili už pred tromi rokmi sa počet neplatičov po zverejnení výrazne znížil a dnes je na ňom približne o tretinu menej mien.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM