Jana Mlynarova Rôzne

Mesto zrejme zruší zmluvu so súkromnou firmou o parkoviskách

Viac ako 800 parkovacích miest v Lučenci už zrejme nebude mať na starosti bratislavská firma SaLL, s.r.o. Mesto má v pláne ukončiť nájomnú zmluvu formou dohody, pretože spoločnosť neuhradila nájomné v stanovenom termíne.

Ako uviedla hovorkyňa mestského úradu v Lučenci Mária Šagátová, návrhom dohody o ukončení nájomnej zmluvy so spoločnosťou SaLL sa budú zaoberať poslanci na najbližšom zastupiteľstve. „Dôvodom je porušenie zmluvných podmienok zo strany súkromnej firmy. Nájomné za prvý polrok malo byť uhradené k 15. júlu a stalo sa tak až 29. októbra,“ povedala Šagátová. Nájomná zmluva by sa mala zrušiť obojstrannou dohodou 31. decembra. Firma bude povinná mestu Lučenec ešte uhradiť nájomné za druhý polrok. Okrem toho zrejme bude musieť zaplatiť zmluvnú pokutu vo výške 1992 eur (60.011 Sk).
Poslanci sa na mestskom zastupiteľstve budú zaoberať aj tým, či parkovacie plochy prenajmú ďalšej súkromnej firme, ktorá bude vyberať parkovné a mestu bude platiť nájom alebo si vyberú iné riešenie. Spoločnosť SaLL mala od mesta prenajatých viac ako 800 parkovacích miest od konca júna 2008 až na 15 rokov. Parkovné občania mohli platiť prostredníctvom lístkov, ročných kariet, ale aj formou sms správ.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM