Jakub Forgács Správy

Mesto Zvolen dostane vysvedčenie. Takto ho môžete oznámkovať aj vy

Zvolen aj tento rok dostane svoje vysvedčenie od občanov. Vystaviť mu ho môžu fyzicky aj online.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Zvolen dostane vysvedčenie. Takto ho môžete oznámkovať aj vy
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Koniec školského roka sa spája s bilancovaním. K tomuto bilancovaniu sa pripája aj mesto Zvolen, ktoré každý rok realizuje prieskum spokojnosti občanov so službami samosprávy. Občania môžu svoje mesto hodnotiť v 16-tich strategických oblastiach ako je doprava, vzdelávanie, zdravotníctvo, marketing, cestovný ruch atď. Hodnotenie má rovnakú formu ako v škole – známkuje sa od 1 do 5, pričom 5 je tá najhoršia známka.

Hodnotenie v prieskume prebieha v mesiaci jún. Dotazník nájdu obyvatelia Zvolena na prízemí mestského úradu alebo na Starej radnici. Počas Zvolenských korz budú pomedzi ľudí chodiť s dotazníkom anketárky, formulár občania nájdu aj vo Zvolenských novinách, ktoré by mali 1. júna dostať do schránky. Vyplnený formulár treba zaslať alebo zaniesť na adresu Mestského úradu Zvolen alebo na Starú radnicu. Výsledky prieskumu sa každý rok hodnotia a porovnávajú, mesto dostane celkovú známku. Minulý rok to bola známka 2,43.

Dotazník je možné vyplniť aj online, a to preklikom z hlavnej stránky mesta. Zmenou oproti minulému roku je anonymnosť – vzhľadom na nový zákon o ochrane osobných údajov mesto zvolilo anonymnú formu dotazníka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM