Jakub Forgács Krimi

Mestskí policajti si posvietili na zvolenských psíčkarov: Čím sa previnili najčastejšie?

Psíčkari by si mali dať pozor na to , aby sa ich domáci miláčikovia nepohybovali voľne bez vôdzky okrem priestorov na to určených, aby bezprostredne odstránili exkrementy a takisto, aby vedeli preukázať známkou totožnosť psa.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti si posvietili na zvolenských psíčkarov: Čím sa previnili najčastejšie?
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

V týchto dňoch mestská polícia pristúpila k zvýšenej kontrole zvolenských psičkárov. Cieľom je dosiahnuť disciplinovanosť majiteľov psov a zvýšiť čistotu verejného priestranstva, ktorý je domovom nás všetkých. Mestskí policajti o tom informovali na svojej webovej stránke.

„Kontroly sa postupne realizujú na všetkých sídliskách, kde príslušníci mestskej polície dohliadajú na dodržiavanie zákona č. 282/2002 z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a VZN Mesta Zvolen č. 196 o podmienkach držania psov na území mesta Zvolen,“ uviedli.

Pozor by ste si mali dať na to, aby sa vaši domáci miláčikovia nepohybovali voľne bez vôdzky okrem priestorov na to určených, aby ste bezprostredne odstránili exkrementy a takisto, aby ste vedeli preukázať známkou totožnosť psa. „Z kontrol vykonaných dňa 23.09. a 28.09. 2021, kde evidujeme 11 priestupkov zo sídliska Západ vyplýva, že najčastejšie ide o neoznačenie psa registračnou známkou mesta,“ dodali mestskí policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Kontroly dodržiavania povinností psíčkarov vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Kontroly dodržiavania povinností psíčkarov vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM