Jakub Forgács Správy

Mikuláš neobišiel ani zvolenskú nemocnicu. Rozdával radosť aj darčeky

Mikuláš najskôr prekvapil najmenších pacientov na detskom oddelení. Nezabudol však ani na ostatných a zavítal aj do lekárne.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš neobišiel ani zvolenskú nemocnicu. Rozdával radosť aj darčeky
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Ako každý rok, ani tentokrát Mikuláš nezabudol na svoju tradičnú návštevu a zavítal do Nemocnice Zvolen, aby rozdával úsmev, dobrú náladu a darčeky. A nezabudol si priviesť aj niekoľkých pomocníkov, pretože darčekov bolo veľa. Informovala o tom Alžbeta Sivá, hovorkyňa Agel SK.

„Ako prvú absolvoval návštevu u riaditeľa nemocnice. Ján Belanský privítal Mikuláša s anjelom a čertom veršovankou ako sa patrí a ten ho za to odmenil. Potom už Mikuláš pokračoval v tradičnej obchádzke oddelení. Najskôr prekvapil najmenších pacientov na detskom oddelení. Pretože boli všetky deti tento rok dobré, za odmenu dostali okrem sladkostí aj hračky pre potešenie,“ pokračovala hovorkyňa s tým, že Mikuláš im zaželal skoré uzdravenie a ponáhľal sa rozveseliť aj ostatných pacientov na geriatrickom, internom, neurologickom, chirurgickom, gynekologicko-pôrodníckom oddelení a nezabudol sa pristaviť v Novej lekárni.

Sivá dodala, že mnohí pacienti nezaostávali za deťmi a odrecitovali básničku, a niektorí dokonca zaspievali aj pekné pesničky. Mikuláš ich potešil ovocím alebo drobným darčekom.

„V rámci dobrej spolupráce s tunajšou Strednou zdravotnou školou pripravia študenti každý rok pre pacientov takéto pekné podujatie. Vieme, že okrem medicínskej terapie lieči aj úsmev a dobrá nálada, preto radi podporíme podobné aktivity povedal riaditeľ nemocnice,“ MUDr. Ján Belanský, MPH.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM