Martin Károly Rôzne

Mikuláš rozdával šikovným deťom

Mesto Zvolen už tradične spojilo príchod Mikuláša s Vianočnými trhmi. A tak bolo počas druhého decembrového víkendu v centre mesta živšie ako inokedy.

Mikuláš dorazil na Námestie SNP na koči ťahanom dvoma krásnymi koníkmi a dostalo sa mu búrlivého privítania. Rovnako radostne deti vítali aj Anjela, akurát Čert – aj napriek snahe zapáčiť sa deťom humorom – mal tých sympatií pomenej. Krátko po príchode týchto bájnych bytostí sa tribúna na Námestí SNP zmenila na veľkú prehliadku mladých talentov. Básnička za básničkou, pesnička za pesničkou sa rinuli z úst škôlkarov i školákov a odmenou im za to boli sladkosti. Tých mal Mikuláš plné vrece a Anjel z nich nadeľoval deťom plnými priehrštiami. Darčekom pre najmladšiu generáciu bola aj rozprávková hra, pre starších zasa vystúpenie hudobnej skupiny NO-5 a pre všetkých dohromady i štvoro nových autobusov MHD. Páčilo sa nám aj to, že viaceré deti nezabudli na svojich kamarátov zo sociálne slabšieho prostredia a ochotne prispeli do veľkej zbierky hračiek.

Komu sa darčekov málilo, mohol si dokúpiť čo len chcel na Vianočných trhoch – stánkov s hračkami, ľudovými aj umeleckými predmetmi bolo v centre mesta nadostač. Organizátori zo zvolenského magistrátu nezabudli ani na občerstvenie – v ponuke stánkov boli klobásky, pečienky, trdelníky, syry, ale aj medovina a tradičný punč. A pomyselnú bodku za mikulášskym týždňom sa v nedeľu večer rozhodol dať Dušan „Songy Boy“ Dobiáš na svojom koncerte v Starej radnici.

Text, foto a video: Martin Mázor

Mikuláš rozdával šikovným deťom
1
Galéria
mikulas ZV
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM