Monika Obrtalová Rôzne

Milovníci modelov budú mať v sobotu sviatok

Po ročnej prestávke sa Múzeum SNP v Banskej Bystrici opäť zaplní modelmi lietadiel, áut, tankov, ale aj budov od modelárov z celej strednej Európy v rámci súťaže Banská Bystrica Model Day 2011. V sobotu 7. mája sa tak môže prísť verejnosť pozrieť na

Banská Bystrica Model Day sa konalo pod Urpínom naposledy v roku 2009, kedy mohli návštevníci vidieť až 530 súťažných modelov. Podobne ako vtedy, očakávajú organizátori aj v tomto roku súťažiacich, či modelárskych predajcov z Českej republiky, Maďarska, Poľska a samozrejme z takmer celého Slovenska. Podľa organizátorov bolo do utorka prihlásených približne dve stovky modelov a na samotnej akcii.

Modelárstvo sa vo všeobecnosti považuje za doménu mužov. Prepadnú mu v detstve a potom sa k nemu v neskoršom veku vracajú. Vyžaduje si však maximálnu sústredenosť a trpezlivosť, pretože lepenie malých súčastí je náročnou až „mravenčou“ prácou. Na súťaži sa však bežne zúčastňujú aj ženy a dievčatá, ktoré svojimi modelmi mužom bez problémov konkurujú.

Registrácia súťažiacich bude prebiehať od 9.00 h, najlepší čas vidieť čo najviac modelov je približne od 10.00 do 14.00 h. Všetky informácie o podujatí je možné nájsť na internetovej stránke www.modelday.sk.

mm, modelday.sk Foto: mks.holesov.cz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM