Stanislav Černák Správy

Mimoriadne opatrenia kvôli horúčavám: Úradníci budú robiť menej

Meteorológovia nás varujú pred tropickými horúčavami, ktoré môžu dosiahnuť až 38 stupňov Celzia! Niektoré mestá na Slovensku už prijali kvôli týmto horúčavám mimoriadne opatrenia. Zisťovali sme ako to bude vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne opatrenia kvôli horúčavám: Úradníci budú robiť menej
Foto: Stanislav Černák

Počas týchto dní nás trápia vysoké teploty aj vo Zvolene. Podľa meteorológov sa majú vyšplhať k tropickým hodnotám. „Na námestí SNP je zabezpečený pitný režim pre ľudí pomocou napájadiel a zavlažujúci pomocou fontán. Pustená bude aj veľká fontána a taktiež aj malé fontánky na námestí. Všetky pôjdu na plný výkon, aby sme zabezpečili ovlaženie a pitný režim,“ prezradil pre Zvolen 24 zvolenský viceprimátor Juraj Družbacký.

„Viac iných možností ani nemáme,“ povzdychol si viceprimátor a pokračoval, „horúčavy tu však boli aj predtým a nemyslím si, že by to bola nejaká mimoriadna situácia a nová udalosť.“

Určité „výhody“ budú mať počas horúčav zamestnanci mestskej radnice. „Ak budú teploty nad 32 stupňov, tak pracovníkov okolo obeda budeme púšťať domov, vyplýva to zo zákona. Chod a funkčnosť radnice bude plne funkčný a zabezpečený,“ dodal Družbacký.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM