Správy

Mimoriadne zastupiteľstvo sa vo Zvolene nakoniec nekonalo: Čo je za tým?

Poslanci mali podľa predloženého programu, zverejneného na stránke mesta, rokovať o návrhoch opatrení v súvislosti s mimoriadnou situáciou vyvolanou šíriacim sa novým koronavírusom a tiež o dosahu tejto situácie na ekonomiku mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne zastupiteľstvo sa vo Zvolene nakoniec nekonalo: Čo je za tým?
18
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Iba osem podpisov na prezenčnej listine bolo dôvodom, že mimoriadne mestské zastupiteľstvo vo Zvolene, ktoré malo byť v stredu (15. 4.), sa nakoniec neuskutočnilo. Informuje o tom webová stránka mesta.

Poslanecký zbor tvorí 25 poslancov a podľa zákona o obecnom zriadení musí byť na rokovaní prítomná nadpolovičná väčšina zvolených poslancov.

Poslanci mali podľa predloženého programu, zverejneného na stránke mesta, rokovať o návrhoch opatrení v súvislosti s mimoriadnou situáciou vyvolanou šíriacim sa novým koronavírusom a tiež o dosahu tejto situácie na ekonomiku mesta.

Jedným z bodov programu malo byť aj rokovanie o novej zmluve s vysúťaženým dodávateľom na čistenie a zimnú údržbu miestnych komunikácií a chodníkov. Poslanci, ktorí navrhli zaradenie tohto bodu na rokovanie zastupiteľstva, žiadali, aby v aktuálnej situácii túto zmluvu mesto s firmou nepodpísalo.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z vyľudneného Zvolena!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Zvolena, život utíchol aj v centre
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM