Tomas Gemza Rôzne

Mladí fotografi môžu svoje snímky pamiatok prihlásiť do súťaže

Ešte dva dni majú mladí, nádejní fotografi do 21 rokov šancu zapojiť sa do súťaže s názvom Fotozážitky s pamiatkami, ktorú vyhlásilo Združenie historických miest a obcí Slovenskej republiky. Svoje fotografie môžu vkladať v elektronickej forme na strá

Ako TASR informoval programový manažér združenia Juraj Paučula, súťaž je zameraná na naše kultúrne dedičstvo, pričom ide najmä o snímky, ktoré približujú súčasný stav našich viac či menej zachovaných historických pamiatok. „Túto súťaž koordinuje Združenie historických miest a obcí SR, aby podnietilo záujem mladej generácie o naše kultúrne dedičstvo,“ uviedol.
Na fotografiách môžu byť zachytené hrady, zámky, architektonické pamiatky, historické centrá miest, chrámy, ľudová architektúra či technické pamiatky. Počet fotografií od jedného autora je maximálne tri.
Súťaž je súčasťou medzinárodnej súťaže International Heritage Photographic Experience s účasťou 60 krajín. Prvé štyri víťazné fotografie budú ocenené vecnými cenami a medzinárodnými diplomami, taktiež budú vystavené v európskych inštitúciách a uverejnené v spoločnom katalógu.
Tridsať najlepších fotografií bude vystavených v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva v niekoľkých mestách na Slovensku. Fotosúťaž je organizovaná v spolupráci s Ministerstvom kultúry SR.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM