Martin Károly Krimi

Mladistvá Nikoleta (17) dostala za vraždu otčima 3 a pol roka

Nikoleta V. bodla v júli minulého roka svojho otčima nožom do hrudníka. Dnes okresný súd v Banskej Bystrici vyriekol ortieľ nad mladučkou Kremničankou. Voči rozsudku sa odvolala.

Ilustračný obrázok k článku Mladistvá Nikoleta (17) dostala za vraždu otčima 3 a pol roka
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Okresný súd v Banskej Bystrici dnes uznal vinnou mladistvú Nikoletu V. z obzvlášť závažného zločinu vraždy za čo jej uložil trest odňatia slobody vo výmere 3 roky a 6 mesiacov nepodmie nečne so zaradením do ústavu na výkon trestu pre mladistvých,“ uvádza pre Žiar24 hovorkyňa súdu Nina Spurná.

Zároveň jej uložil ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou a povinnosť nahradiť škodu. Rozhodnutie nie je právoplatné nakoľko obžalovaná zahlásila odvolanie. Prokurátor sa podľa Spurnej vyjadrí v lehote.

Podľa exkluzívneho rozhovoru, ktorý Nikoleta poskytla pre Žiar24 v decembri minulého roka, ju nebohý otčim sexuálne zneužíval. „Nahol sa ku mne a pohladkal ma, povedal, že som dobré dievčatko. Potom sa ma opýtal, či by som mu to nespravila rukou," uviedla vtedy Nikoleta. Šokujúci rozhovor z decembra 2011 nájdete vo videu.

Okresný súd sa dnes konal s vylúčením verejnosti. Motív vraždy bol ale údajne zapracovaný do rozsudku ako poľahčujúca okolnosť.

Súvisiaci článok:

Šokujúca spoveď Nikolety V.!
Aktualizované: Dievča bodlo otčima nožom do hrudníka

Okresný súd dal mladej Kremničanke 3 a pol ročný trest
4
Galéria
Šokujúca spoveď Nikolety V.!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM