Jakub Forgács Správy

Mrazy udrú plnou silou. Zvolenský okres varujú pred teplotami hlboko pod nulou

Meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami aj snežením. V týchto časoch sa treba mať na pozore.

Ilustračný obrázok k článku Mrazy udrú plnou silou. Zvolenský okres varujú pred teplotami hlboko pod nulou
6
Galéria
Zdroj: TASR

Počasie ukáže aj svoju menej prívetivú tvár. „V okrese Zvolen sa pri zmenšenej oblačnosti miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –18 °C,“ uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), podľa ktorého takáto nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

„Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ píšu ďalej meteorológovia zo SHMÚ, ktorí v pondelok 7. januára do 9:00 hod. a od 22:00 hod. do utorka 8. januára 6:00 hod. vydali pre náš okres výstrahu 1. stupňa pred nízkymi teplotami.

Po mrazoch sa však môžeme dočkať aj novej snehovej prikrývky. „V okrese Zvolen sa očakáva výskyt sneženia, pri ktorom ojedinele spadne 20 – 22 cm nového snehu,“ uvádzajú meteorológovia, ktorí vydali aj výstrahu pred snežením. Tá podľa SHMÚ platí v utorok 8. januára od 6:00 hod. do stredy 9. januára 6:00 hod.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ píše sa ďalej na webe SHMÚ.

Foto: ilustračné

Extrémne mrazy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM