Eva Drugdová Kultúra

Na čo sa Zvolenčania môžu tešiť v máji? Výber TOP 10 akcií mesiaca

Nový mesiac klope na dvere a prinesie so sebou viacero lákavých podujatí. Čo všetko zažijeme vo Zvolene počas mája?

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa Zvolenčania môžu tešiť v máji? Výber TOP 10 akcií mesiaca
15
Galéria
Foto: Nicole Regecová

Prvý máj

1.mája 2017 o 10:30, Nám. SNP Zvolen

Oslavy prvého mája začínajú na zvolenskom námestí už v pondelok doobeda. Nebude chýbať hudobno-zábavný program, prehliadka veteránov, občerstvenie a súťaž v pití piva. Deti sa môžu tešiť na skákadlá, balóny a cukrovú vatu.

Príbehy

2. mája 2017 o 17.00, Stará radnica

Priaznivci umenia sa na Starej radnici budú môcť pokochať výstavou výtvarných diel s názvom Príbehy. Ide o príbehy troch žien, ktoré spája vzťah k výtvarnému umeniu a radosť z tvorby.

Žigmundove slávnosti

6. mája 2017 o 11.00, The Grand Hotel Vígľaš

Na Zámku Vígľaš sa konajú Žigmundove slávnosti, ktoré budú plné zaujímavých podujatí a akcií. Tešiť sa môžete na šermiarske súboje, divadelné predstavenia, rytierske súboje pre deti a dobové tance. Zaujímavé budú istotne aj sokoliarske vystúpenia, Majster Kat a stredoveká krčma. Neváhajte a spestrite si ďalší predĺžený víkend príjemne stráveným dňom.

Najmilší koncert roka

6. mája 2017 o 15.00, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Regionálna pobočka Úsmevu ako dar vás pozýva na koncert, ktorý dáva deťom z detských domovov, náhradných rodín a rodín v kríze priestor na prezentáciu svojho talentu. Počas koncertu budú ocenené aj deti, ktoré sú niečím výnimočné. Súčasťou podujatia má byť Zábavný park s témou Objavujeme vesmír. Nájsť ho budete môcť v parku Ľudovíta Štúra pred divadlom a deťom prinesie množstvo zábavných úloh.

LiMFu Zvolen Cup 2017

8. mája 2017 o 8.00, Športový areál MFK Lokomotíva Zvolen

Fanúšikovia športu určite nevynechajú Slovenský pohár výberov mestských líg v malom futbale. Okrem futbalu účastníkov poteší aj bohatý sprievodný program, ako vystúpenie mažoretiek, tanečníc, zoskok parašutistov či nafukovací hrad pre deti.

Na koho to slovo padne

12. mája 2017 o 19.00, Dom kultúry Podborová

Do Zvolena prichádza veľmi úspešná divadelná hra, v ktorej sa vám predstavia obľúbení slovenskí herci ako Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky. Ide o groteskný príbeh piatich indivíduí, zavretých v jednej miestnosti spolu s jedným revolverom. Ten kto ho vlastní, má moc. A aké sú ich predstavy o moci, sa môžete dozvedieť priamo na predstavení.

Noc múzeí a galérií

20. mája 2017, SNG Zvolenský zámok a Lesnícke a drevárske múzeum

Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie, ktorého cieľom je prezentovať kultúrne dedičstvo pri neformálnom vzdelávaní a kultivovanom oddychu. V tomto čase múzeá a galérie otvárajú verejnosti svoje skryté komnaty a odkrývajú tajomstvá, ktoré si starostlivo strážia. Čo všetko vám poodhalí Slovenská národná galéria a Lesnícke a drevárske múzeum? Príďte odkryť ich tajomstvá v túto výnimočnú noc.

Davová psychóza tour 2O17

26. mája 2017, Dom kultúry ŽSR

Punková kapela Davová psychóza vyráža po štyroch rokoch na turné a neobíde ani Zvolen. Kapela si zároveň pripomína 30. výročie a môžete sa teda pripraviť na poriadnu šou. Zostavili si playlist 25 skladieb a v rámci repertoáru zaznejú aj piesne, ktoré nehrali vyše 15 rokov.

Dni mesta Zvolen

26. až 27. mája 2017

Blížiace sa Dni mesta Zvolen prinesú istotne zaujímavý program pre všetky vekové kategórie. No na to, čo všetko mesto ponúkne a či chystá aj nejaké prekvapenie, si ešte budeme musieť chvíľu počkať.

MDD a chodník rozprávkovým lesom

28. mája 2017, Námestie SNP a Pustý hrad

Medzinárodný deň detí budú môcť vaše ratolesti osláviť aj tento rok na zvolenskom námestí, kde na nich čaká bohatý program. Tí šikovnejší sa môžu vybrať na cestu rozprávkovým lesom, ktorá povedie až na Pustý hrad a odmena za výstup ich istotne neminie.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM