Jana Mlynarova Kultúra

Na filmovom festivale Hory a mesto 20 filmov z 12 krajín

Na filmovom festivale Hory a mesto si počas nasledujúceho víkendu budú môcť hostia pozrieť 20 filmov z 12 krajín.

Počas troch dní si návštevníci pozrú, čo uviedli organizátori v apríli tohto roku v bratislavskej festivalovej premiére.
Medzi uvedenými snímkami nebude chýbať austrálsky film Sólo, ktorý získal v Bratislave hlavnú cenu. Je to príbeh o odvážlivcovi, ktorý sa pokúsil na kajaku preplávať z Austrálie na Nový Zéland.
Okrem toho diváci uvidia aj ďalší ocenený film Biele leto na Denali, ktorý približuje výstup troch Slovákov na najvyšší vrch Aljašky, ale aj celú radu filmov s prvkami dobrodružstva a adrenalínu.
V kine domu kultúry na sídlisku Podborová sa uskutočnia aj projekcie pre žiakov základných a stredných škôl. Vo foyeri kina sprístupni organizátor aj výstavu ocenených fotografií a prehliadku filmov zo sprievodnej súťaže amatérov MonteVízia.
Hosťami festivalu budú členovia klubu netradičných športov Stres, ktorí patria medzi popredných slovenských krňačkových pretekárov a pozvanie prijal aj popradský horolezec a fotograf Igor Koller. Presný program nájdete aj na našej stránke v rubrike najbližšie akcie vo Zvolene.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM