Martin Károly Rôzne

Na námestí sa lietalo

V sobotu sa na kremnickom námestí konal už 5. ročník snowboard a freeski show Big Air v meste. Kremnica sa tak opäť stala jediným mestom na Slovensku so skokanským mostíkom v úplnom centre. Na divákov čakala skvelá šou v podobe adrenalínových kúskov

Slnečné počasie, biele námestie a optimálna teplota pod nulou napomohli jazdcom k skvelým výkonom a divákom poskytli idylické pohľady. Všetci tak zabudli na to, že Kremnica ešte pred týždňom vyzerala ako v jarných mesiacoch. Prírode dopomohli dve snežné delá a neskôr aj prírodný sneh. Podmienky tak boli pre jazdcov výborné.

Zaregistrovaných bolo 25 snowboardistov, 22 freeskierov z toho 3 ženy a 4 Česi. Tento rok bola zavedená nová kategória, takzvaní “rookies“, čiže mladé talenty do 18 rokov. Do večerného finále sa dostalo 8 lyžiarov, 11 snowboardistov, 1 žena a 4 „rookies“.

Predviedli sa jazdci, ktorí sú v Kremnici už pravidelne vítaní, ale aj mladé nádejné talenty z Čiech i Slovenska. Jedným z úspechov oproti minulému roku je aj väčší záujem jemnejšieho pohlavia o toto podujatie.

Prípravy celého podujatia trvajú zvyčajne trištvrte roka, od zháňania sponzorov až po zrealizovanie samotného dňa D. Finišovalo sa posledný týždeň, kedy sa stavalo lešenie, mostík a skok. Do práce bolo zapojených približne 40 dobrovoľníkov.

[color=#ff0000]­Kompletné výsledky večerné finále

Snb muži 1Kaňurek Honza /Backflip 180, Frontside 540, Frontside rodeo 720/ 2Dolník Matej /Backflip 180, Backside 540, Frontflip/ 3Kaňurek Martin 4Grísnik Martin 5Murgaš Martin

Ski muži 1Viliam Tomo 2Juraj Bernát 3Jozef Kysučan 4Ján Tajboš 5 Matúš Karcol

Big Air v meste best trick Ján Tajboš Cork900

Baby ski 1Petra Jurečková

Rookies do 18 rokov freeski 1 Patrik Vozár

SiMa video a foto: Peter Kováč http://peter-kovac.com/

[color=#ff0000]­Súvisiaci text Námestie pripravujú dňom i nocou http://www.ziar24.sk/news.php?…

Na námestí sa lietalo
1
Galéria
big air
42
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM