Rôzne Správy

Na otvorenie sezóny na ČHŽ a vo Vydrovskej doline šli mnohí historickým vlakom, FOTO

Stovky ľudí využili slnečné počasie 1. mája na cestu historickým vlakom Klubu historickej techniky Zvolen a Železničného múzea SR na trase zo Zvolena do Brezna a späť.

Ilustračný obrázok k článku Na otvorenie sezóny na ČHŽ a vo Vydrovskej doline šli mnohí historickým vlakom, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Ján Štefek

Väčšina z nich pokračovala autobusmi do neďalekého Čierneho Balogu, kde otvorili už 28. sezónu Čiernohronskej železničky (ČHŽ) a 17. sezónu Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline.

„Predpokladáme, že dnes odvezieme našimi vlakmi okolo 1000 návštevníkov Čierneho Balogu,“ povedal TASR riaditeľ ČHŽ Aleš Bílek.

„Pracovníci ČHŽ pripravili tento rok pre turistov dva ďalšie nové vagóny, ktoré sú zhotovené ako jedálenské, takže návštevníci sa v nich môžu aj pohodlne naobedovať,“ dodal.

Tiež sa rozšíri cestovný poriadok sobotnými jazdami do Vydrovskej doliny aj mimo prázdnin. Vo Vydrovskej doline organizujú po celý deň 1. mája Lesy SR kultúrny program. Vystupujú tam detský folklórny súbor Zornička zo Zvolena, country skupina Vodopád a sokoliari zo ZŠ Štiavnické Bane.

Vláčiky ČHŽ chodia v stredu podľa bežného letného cestovného poriadku a cenníku – t. j. každú hodinu do Vydrova s motorovou lokomotívou a každú hodinu na Dobroč alebo Šánske s parnou lokomotívou. Obľúbená trať ČHŽ do Hronca je, žiaľ, už z technických dôvodov nezjazdná. Celý vozový park ČHŽ má aktuálne päť lokomotív a 15 prepravných vagónov.

Foto: Ján Štefek

1. máj 2019 na Čiernohronskej železnici
5
Galéria
Zdroj: Ján Štefek
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM