Stanislav Černák Samospráva

Na pretrase opäť primátorkina mzda: Balkovičová dala vyhlásenie týkajúce sa jej platu!

Na pretras prišiel opäť plat primátorky Lenky Balkovičovej a jej zástupcu Jaroslava Stehlíka. Ten sa nebude meniť, aj keď by mohol. Primátorka dokonca dala verejne zaujímavý prísľub, týkajúci sa jej výplaty.

Ilustračný obrázok k článku Na pretrase opäť primátorkina mzda: Balkovičová dala vyhlásenie týkajúce sa jej platu!
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Dôvod, prečo po tak krátkom čase prišla do pléna téma platu najvyšších predstaviteľov mesta, je jednoduchý. V roku 2015 sa opäť menila výška priemernej mzdy na Slovensku z 824 eur na 858 eur.

Treba pripomenúť, že Lenka Balkovičová nežiadala o navýšenie platu. Zo zákona sa musí plat hlavy mesta prerokovať každý rok. Ako prezradil člen mestskej rady a zvolenský poslanec Jozef Ježík, podľa koeficientu (Zvolen je v 7. platovom stupni podľa počtu obyvateľov), ktorý prináleží mestu Zvolen, by maximálna suma platu primátorky mohla po zmene priemernej mzdy byť 4216 €.

Prvá žena Zvolena vyhlásila v rokovacej sále, že počas celých 4 rokov vo funkcii nebude žiadať o zvýšenie platu. „Nebudem súhlasiť so zvýšením platu počas celého volebného obdobia, napriek tomu, že sa k tomu asi ešte viackrát na rokovaniach zastupiteľstva vrátime.“

Plat primátorky aj viceprimátora teda ostáva rovnaký, ako schválili poslanci ešte na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Teda 3500 eur.

Čítajte tiež:

Nový zvolenský viceprimátor sa dozvedel svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Stehlík?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM