Jana Mlynarova Rôzne

Na Skalke pri Kremnici sa už lyžuje

Sezóna na SKALKE Aréne sa začala už dnes 19. decembra. Okrem bufetu priamo na svahu, sa po novom po rokoch za parkovanie neplatí.

Severný, približne kilometrový svah testovalo, po prvý krát v tomto roku, asi 100 lyžiarov. Prává časť zjazdovky je zjazdná s asi 30 cm nádielkou zväčša technického snehu. 12 stupňov pod nulou zas zabraňuje topeniu už zasnežených častí. Priechody medzi zjazdovkami sa bez väčších ťažkostí dajú zvládnuť aj na lyžiach.

Vo výške 1200 m n.m. je zjazdných už aj niekoľko kilometrov bežeckých tratí.

Od pondelku 21. decembra prechádza do sezónnych prevádzkových hodín aj Skalka Relax centrum, s bazénami, saunami, squashom a telocvičňou.

V nedeľu 20 decembra sa v SKALKA Arene lyžuje za symbolické 1 €. V nasledujúce tri dni prevádzkovateľ nevylučuje ani technickú prestávku. Tá má podľa Petra Hyžu, marketingového manažéra Arény zabezpečiť ešte lepšie podmienky na lyžovanie. „Nápor očakávame už 24. decembra.“ dodáva Hyža.

Na Skalke pri Kremnici sú lyžiarom k dispozícii aj ďalšie kilometre zjazdoviek, prevádzkované ďalším podnikateľom. V zime bohatšej na sneh sa dá dokonca na lyžiach prejsť aj do 10 km vzdialeného lyžiarskeho strediska, cez tzv. Frajungy. Krahule sú potom tiež len ďalšou zastávkou. Odvážnejší môžu na lyžiach prejsť až do Kremnice. Peklo a Vodopády sú dve možné trasy. Je ale potrebné poznať terén, prípadne ísť s niekým, kto cestu pozná.

Na Skalke pri Kremnici sa už lyžuje
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM