Martin Károly Kultúra

Na Štefana opäť Vianočné páky

Zvolenský Dom kultúry ŽSR bude na Štefana v plnej permanencii. Ako nás informoval hudobník a organizátor hudobných podujatí Marcel Daniš, po ročnej odmlke opäť rozozvučia tento kultúrny stánok Vianočné páky.

Tento pre cezpoľných dosť netradičný názov vychádza z pôvodného názvu tradičných zvolenských vianočných podujatí Staré páky. Práve tak sa nazvala pred rokmi partia hudobníkov, ktorí – i keď boli vekom „už staré páky“ – chuťou zahrať si a zabaviť ľudí boli stále plní energie ako kedysi. A keďže na vianočné hranie postupne priberali medzi seba aj mladé kapely, zmenil sa názov na Vianočné páky. Akurát vlani, keď sa v Dome kultúry ŽSR menilo vedenie a koncom roka bolo akési „bezvládie“, sa obľúbený koncert s tancovačkou nekonal.

Dramaturgiu podujatia má i tohto roku Marcel Daniš, ktorý s partiou nadšencov okolo seba, pozval koncertovať známe i menej známe kapely zo Zvolena, Banskej Bystrice, Bratislavy, Martina či Trnavy (viacerí hudobníci pôsobia aj v zahraničí). Tradičný spoločensko-tanečno-divácky hudobný maratón sa začína o 19. hodine a potrvá do skorých ranných hodín. Staršie a strednoveké kapely si zahrajú na hlavnom pódiu vo veľkej sále na prvom poschodí, „mladšia krv“ zasa v malej sále na prízemí. Prevládať bude najmä rock, ale na svoje si prídu i vyznávači ďalších hudobných štýlov. Ani tento rok neodmietol svoju účasť Marián Greksa so svojou formáciou Grexabat, chuťovkou pre uši, ale aj pre oči bude vraj vystúpenie dievčenskej speváckej skupiny Sweet Little Chicks.

Organizátori počítajú s hojnou účasťou návštevníkov, ktorí po troch dňoch vianočného leňošenia a prejedania sa, budú mať možnosť vytriasť pri tanci zo seba nejaké to nadbytočné „kilečko“, zaspievať si obľúbené piesne a v pohodovej atmosfére sa stretnúť s priateľmi. No a na utorok si vraj už viacerí naplánovali radšej dovolenku…

Text, foto a video: Martin Mázor

Na Štefana opäť Vianočné páky
1
Galéria
Stare paky
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM