Martin Károly Rôzne

Na stredné Slovensko prídu cez víkend maluchy z celej Európy

Propagačná jazda legendárnych poľských Fiatov 126 zo Zvolena do Kremnice a späť bude počas nastávajúceho víkendu priťahovať pozornosť širokej verejnosti. Obe mestá sú totiž cieľom celosvetového zrazu týchto kedysi obľúbených vozidiel, ľudovo nazývaný

Podstatná časť programu sa bude odohrávať vo Zvolene. Zraz účastníkov v autokempingu Neresnica je naplánovaný už na piatok (25.6.). Majitelia maluchov, ktorí sa na stredné Slovensko zídu z celej Európy, budú mať možnosť otestovať si svoje vozidlá a predviesť sa v jazde zručnosti.

V sobotu (26.6.) sa pred propagačnou jazdou uskutoční na Námestí SNP vo Zvolene kultúrny program, kde by mali vedľa seba nastúpiť všetky zúčastnené vozidlá.

Celosvetové zrazy maluchov začal po roku 2000 organizovať Zvolenčan Ľudevit Matuška. Postupne sa stal držiteľom troch certifikátov z Guinnessovej knihy rekordov za stretnutie najväčšieho počtu Fiatov 126 na jednom mieste. Momentálne je svetový rekord 220 pojazdných áut, ktorý zaznamenali vo Zvolene v roku 2004. Organizátori však nepredpokladajú, že sa tento rok podarí rekorz prelomiť. Mnoho slovenských majiteľov maluchov totiž vlani využilo šrotovné.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM