Stanislav Černák Kultúra

Na svoje si prídu najmä deti: Na dosky zvolenského divadla sa vracia úspešná rozprávka

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) chystá obnovenú premiéru úspešnej rozprávky Tri prasiatka. Na svoje si prídu najmä najmenší, no určite ňou nepohrdnú ani dospelí.

Ilustračný obrázok k článku Na svoje si prídu najmä deti: Na dosky zvolenského divadla sa vracia úspešná rozprávka
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Rozprávku autorskej dvojice Peter Pavlac – Michal Vajdička Tri prasiatka uvedie v obnovenej premiére zvolenské Divadlo J.G. Tajovského v nedeľu23. novembra. Až do Vianoc ju bude reprízovať najmä deťom materských škôl a žiakom I. stupňa ZŠ.

Ako na tlačovej konferencii uviedla dramaturgička divadla Uršuľa Ferenčuková, autorsky spracovaný scenár prináša postavy, ktoré majú vtipne a precízne vybudované charaktery. Do deja sú navyše zapracované aktuálne prvky z diania okolo nás. Príbeh predstavuje tri prasiatka Bachroša, Leňoša a Truhlíka, líšku Ňufu, vlka Johnyho a krtka Ruda. Hľadanie toho správneho domčeka sprevádza humor a nečakané situácie.

Režisérom inscenácie je Branislav Matuščin, pod ktorého režijnou taktovkou ožili už viaceré úspešné rozprávky DJGT. „Keďže inscenácia mala pri svojej premiére pred deviatimi rokmi značný úspech a bola naozaj výborná, nechceli sme urobiť za ňou červenú čiaru a budovať ju odznova. V rámci tvorivého procesu sa ale objavili viaceré nové nápady, ktoré sme do hry zapracovali,“ povedal.

Po obnovenej premiére 23. novembra sa už tradične uskutoční autogramiáda s účinkujúcimi. Okrem 11 repríz na domácej scéne ju budú v decembri uvádzať aj na troch zájazdoch, okrem iného ju 8. decembra zahrajú aj slovenským deťom vo Viedni.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM