Stanislav Černák Správy

Na TOMTO mieste v regióne vyrástli nové byty a... Desiatky ďalších ešte chcú postaviť!

V našom regióne vyrástla nová bytovka. Nájomníci sa majú sťahovať v apríli. Momentálne nájde nové bývanie 16 rodín, to však nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Na TOMTO mieste v regióne vyrástli nové byty a... Desiatky ďalších ešte chcú postaviť!
Zdroj: TASR

Zhruba po desiatich rokoch sa budú v Kriváni sťahovať ľudia do ďalšej nájomnej bytovky. V apríli tam odovzdajú kľúče od trojizbových bytov 16-tim rodinám.

Obec má v tomto smere veľké ambície. Celkovo by malo v lokalite pribudnúť do konca roku 2018 až 90 nových bytov a to vo ôsmich bytových domoch. „Ďalšiu bytovku začneme stavať už na jar,“ povedal starosta Imrich Paľko. Dedina pritom dnes eviduje okolo 100 žiadostí o takúto formu bývania.

Záujem je však aj o individuálnu bytovú výstavbu. Obec ponúka ľudom aj 30 parciel na rodinné domy. Podľa starostu 20 je už aj predaných, pričom desať domov sa už aj stavia. Za záujmom o bývanie v tejto podpolianskej obci je najmä možnosť pracovať v tamojšom rozrastajúcom sa priemyselnom parku, ako aj dobrá poloha obce v blízkosti okresného mesta. Dedina, ktorá má dnes 1700 obyvateľov, by sa tak v najbližších rokoch mohla výrazne priblížiť k číslu 2000.

Obec má výhodu v podobe priemyselného parku, v ktorom je zamestnaných okolo 500 ľudí. Fungujú tam štyri súkromné spoločnosti a v susedstve je aj odštepný závod štátnych lesov. „Tým, že máme takto fungujúci priemyselný park, sme obcou s asi najmenšou nezamestnanosťou v okrese,“ podotkol starosta.

Obci pomáha aj rozbehnutá stavba rýchlostnej cesty R2, ktorá prináša zvýšený ruch. V areáli družstva je napríklad stavebný dvor a v miestnom penzióne sú ubytovaní robotníci. Dobudovanie R2 navyše výrazne zníži frekvenciu na hlavnom ťahu, ktorý prechádza prakticky celou dedinou. Dnes po ňom prejde denne aj 10 000 vozidiel. Potom to budú zrejme už len stovky. Výrazne sa zníži aj nehodovosť. Ohrození sú často nielen dospelí, ktorí chodia do obchodov na oboch stranách cesty, ale aj deti, keďže škola je v jej tesnej blízkosti, uviedol starosta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM