Martin Károly Iné športy

Na záver roka Beh Sekierskou dolinou

Vyznávači bežeckého športu zo Zvolena a širokého okolia sa rozlúčia s rokom 2011 silvestrovským Behom Sekierskou dolinou. Webový portál Zvolen24 o tom informoval Anton Gombár, predseda Bežeckého spolku Ľudovíta Gálfyho (BSĽG) vo Zvolene.

Naša tradičná športová rozlúčka so Starým rokom je určená pre všetkých milovníkov behu bez rozdielu veku a výkonnosti,“ hovorí Anton Gombár. „Štart je 31. decembra o 10. hodine pri strelnici Združenia technických športov a činnosti v SR (ZTŠČ SR) na začiatku doliny. Beží sa po trase Strelnica – Osada Sekier – Horáreň – Studnička a späť, čo je celkom 10 km. Beh založili bežci-veteráni Jozef Truska (1940), Milan Krajci (1941) a Ján Fekiáč (1940), ktorí na tejto akcii nebudú chýbať ani tohto roku. Pri silvestrovskom behu nejde o body či medaily, je to rekreačný až recesistický beh s orientačným meraním času a bez vyhodnotenia poradia, na ktorom radi privítame širokú zvolenskú rekreačnú bežeckú verejnosť.

Každý, kto má chuť rozlúčiť sa s rokom 2011 aktívnym pohybom, má teda možnosť zúčastniť sa tohto behu. Účastníci si môžu priniesť vlastné štartové čísla z iných podujatí – Anton Gombár bude mať už tradične „bondovské“ číslo 007 – a ako sme sa ešte dozvedeli, organizátori vraj objednali aj výborné počasie.

Anton Gombár nám prezradil, že viacerí prihlásení účastníci sa tento mesiac zúčastnili aj na XXVIII. ročníku Machulinskej dvadsiatky, behu na trati Machulince – Jedľové Kostoľany a späť. Víťazom hlavnej kategórie mužov sa stal Imrich Magyar z AC Nové Zámky časom 1:10:19 hod., známy aj z pretekov Zvolenská corrida, ktorú viackrát vyhral. Medzi ženami zvíťazila Ľubomíra Maniková z AK Spartak Dubnica časom 1:19:18 hod. Zo Zvolenčanov vystúpila na stupeň víťazov Eva Valachová, ktorá skončila na 3. mieste v kategórii K (ženy od 45 rokov) časom 1:43:04. Jej manžel Peter Valach sa umiestnil v kategórii C (muži 50–59 rokov) na 6. mieste časom 1:24:34 hod. a Štefan Polc z Dobrej Nivy na rovnakom mieste v kategórii D (muži od 60 rokov).

Text: Martin Mázor Foto: autor a archív Antona Gombára

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM