Jakub Forgács Krimi

Náčelník zvolenských mestskáčov predstavil ciele na rok 2021: V čom má byť prelomový?

V roku 2021 si v mestskej polícii stanovili niekoľko priorít. Jej náčelník Juraj Chabada prezradil aj to, v čom má byť tento rok prelomový.

Ilustračný obrázok k článku Náčelník zvolenských mestskáčov predstavil ciele na rok 2021: V čom má byť prelomový?
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

V roku 2021 si vo zvolenskej mestskej polícii stanovili niekoľko priorít. Na facebookovej stránke Mestskej polície Zvolen o tom informoval jej náčelník Juraj Chabada.

Najväčšie priority

Tou najsilnejšou podľa jeho slov je, aby boli viditeľní a efektívni priamo v teréne, v uliciach mesta, čo najviac a vždy, pokiaľ to bude možné.

„Naším cieľom je pôsobiť najmä preventívne a pomáhať predchádzať kriminalite. Chceme, aby sa občania na nás obracali s dôverou, spolupracovali a pomáhali pri riešení problémov,“ hovorí Chabada.

Ako pokračoval náčelník, aj v tomto roku chcú nadviazať na dobré výsledky zásahovej jednotky PCO, dopravnej motohliadky, ktorá rieši a monitoruje priestupky statickej dopravy, peších či motorizovaných policajtov v jednotlivých rajónoch, v lete cyklohliadky, celého priestupkového oddelenia, ale aj prácu preventistu či operačného strediska, ktoré prijíma oznámenia a riadi jednotlivé hliadky v teréne.

„Som rád, že aj naďalej môžeme využívať terénnu prácu našich občianskych hliadok, ktoré sa naozaj osvedčili. Mestská polícia je aj v roku 2021 nastavená tak, aby v rámci svojich možností pokračovala v dobrých výsledkoch z predchádzajúcich rokov,“ uviedol Chabada.

Prelomový rok

„Nezabúdame ani na odborné školenia a výcvik policajtov, ktoré sa v posledných rokoch už stali pravidlom. V oblasti technicko-taktickej pripravenosti a odbornej spôsobilosti pripravujeme na tento rok školenia so špecialistami v jednotlivých sekciách,“ spomenul náčelník.

Tento rok by podľa jeho slov mal byť prelomový aj tým, že Mestská polícia vo Zvolene prejde do elektronického informačného systému MsP, čo by malo zjednodušiť dokumentovanie úkonov do evidencie priestupkov a registráciu policajných podkladov. K tomuto má slúžiť pripravovaný aplikačný systém.

„Pracujeme pre svoje mesto, chránime si svoje mesto,“ dodal Chabada.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Náčelník Mestskej polície vo Zvolene Juraj Chabada
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM