Správy

Naď po stretnutí s primátormi: Ľudia sa nemajú čoho báť, žiadne základne a problémy pre región

Minister obrany SR Jaroslav Naď s primátormi miest hovoril v Banskej Bystrici aj o Letisku Sliač.

Ilustračný obrázok k článku Naď po stretnutí s primátormi: Ľudia sa nemajú čoho báť, žiadne základne a problémy pre región
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Primátor Banskej Bystrice a primátorky Zvolena a Sliača sa v piatok v Banskej Bystrici stretli s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽANO), ktorému pred pár dňami spoločne adresovali list týkajúci sa obáv o budúcnosť letiska Sliač. Pripojili sa k nim i starostovia okolitých obcí. Ide o dohodu o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA.

„Adresovali sme mu širokú škálu otázok, na ktoré potrebujeme poznať odpovede. Na nasledujúcom spoločnom stretnutí s vedením rezortu obrany sa k nim vrátime. Minister nás ubezpečil, že civilná časť letiska je aj pre neho prioritou. Po zodpovedaní otázok budeme informovať našich obyvateľov okolitých miest a obcí. Následne plánujeme i stretnutie s predsedom Národnej rady SR,“ reagoval v piatok po stretnutí banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti.

Minister, ktorý sa s predstaviteľmi dotknutých samospráv stretol po návšteve banskobystrického Múzea SNP, ešte predtým pre médiá vyhlásil, že sa nemusia báť vzniku nejakých základní, žiadne jadrové zbrane na Sliači nehrozia.

„Ľudia sa nemajú čoho báť, opakujem, žiadne základne a problémy pre región. Príde k modernizácii letiska Sliač, zavedieme opäť civilné lety, letisko bude v rukách Slovenskej republiky a to platí,“ zdôraznil Naď.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Minister obrany SR Jaroslav Naď navštívil Múzeum SNP
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM