Stanislav Černák Správy

Najčerstvejší výsledok monitoringu hlodavcov vo Zvolene: V akom rozsahu sú zamorené naše sídliská?

Mestá si preventívne dávajú robiť monitoring výskytu hlodavcov a vo Zvolene prebieha každoročne celoplošná deratizácia. Výnimkou nebol samozrejme ani tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Najčerstvejší výsledok monitoringu hlodavcov vo Zvolene: V akom rozsahu sú zamorené naše sídliská?
Zdroj: TASR

„Celoplošná deratizácia zameraná na hlodavce prebehla na území Zvolena 1. a 2. apríla. Deratizácia sa vykonala aj v základných a materských školách spadajúcich pod správu mesta Zvolen,“ informoval o tom náš portál Ján Velebný z odboru životného prostredia.

Ešte počas posledného zasadania mestského zastupiteľstva upozornil na premnožené potkany na Tulskej ulici poslanec Miroslav Gálik. „Nahlásili nám zvýšený výskyt potkanov na Tulskej ulici. Bola tam vykonaná obhliadka s následnou deratizáciou,“ povedal Velebný.

Na území Zvolena však prebiehajú deratizácie nielen celoplošne, ale aj podľa potreby, ako v prípade výskytu potkanov na Tulskej ulici. „Vykonávame aj príležitostné deratizácie po nahlásení podľa potreby,“ doplnil pracovník z odboru životného prostredia.

A aký je stav zamorenia hlodavcami v našom meste? „Stav hlodavcov je celoročne monitorovaný. Stupeň zamorenia vonku a v školských zariadeniach je nízky. Stupeň zamorenia v sídliskovej zástavbe bol počas posledného monitoringu stredný,“ vysvetlil Velebný.

Mesto Zvolen má uzatvorenú zmluvu so spoločnosťou, ktorá vykonáva deratizáciu. Služby sa fakturuje polročne, približne ide o čiastku 1800 eur.

Čitajte tiež: Nepríjemné odhalenia v Bystrici: PREHĽAD lokalít, v ktorých objavili ohniská výskytu hlodavcov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM