Nicole Regecová Kultúra

Najmenší Zvolenčania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD

Najväčší sviatok všetkých detí sa nezadržateľne blíži a s ním aj množstvo akcií, ktoré lákajú najmenších obyvateľov Zvolena. Vybrali sme deväť podujatí v regióne, na ktorých si vaše ratolesti parádne užijú Medzinárodný deň detí. Nebudú chýbať ani deň s hokejistami či zoskoky parašutistov!

Ilustračný obrázok k článku Najmenší Zvolenčania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD
Zdroj: TASR

Deň detí s HKM

27. mája o 17:00, Zimný štadión

Sviatok všetkých detí je už za dverami a vo Zvolene sa bude oslavovať o pár dní skôr. Vypukne najbližší piatok, a to rovno v ľadovom štýle. Mládežníci HKM Zvolen si pre najmenších hokejistov aj nehokejistov pripravili kopu súťaží. Nezabudlo sa ani na jedlo, podávať sa bude zmrzlina a variť guláš.

KulturPark – MDD v Sáse

28. mája od 10:00 do 17:00, Park mládeže Sása

Mimoriadne bohatý program pre deti zažijete v sobotu v susednej obci Sása. Program sa otvorí turnajom zručnosti na multifunkčnom ihrisku. Na tom istom mieste si potom vaše ratolesti budú môcť zahrať nohejbal v tímoch. Skúsiť môžete aj 3D lukostreľbu v parku mládeže. Okrem toho vás v parku čakajú aj tvorivé dielne či kreslenie. Niekoľko hodín bude pri obecnom úrade dokonca aj Národná transfúzna služba, kvôli výjazdovému odberu krvi, čo sa samozrejme týka dospelých.

Policajti predvedú ukážky z výcviku športovej a služobnej kynológie. Horší nezostanú ani hasiči, ktorý nafingujú zásah požiaru. Neskôr v rámci Pobedného čaju s múzou príde hosť, spevák Robo Mikla. Deti sa môžu tešiť na divadelnú rozprávku Šašo, múdrejší ako kráľ. Uvidíte aj súboj historického šermu. V Sáse to bude v sobotu naozaj žiť!

Rozprávkový chodník na Pustý hrad

29. mája od 9:00 do12:00, Námestie SNP a Pustý hrad

V poslednú májovú nedeľu sa oplatí vstať skôr. Na Námestí SNP bude totiž pripravený veľkolepý program. Malí Zvolenčania sa môžu tešiť na kopu atrakcií ako sú skákadlá, balóniky, šantenie s Mimoňmi či maľovanie na tvár. Sľúbené sú aj sladkosti. V in-line korčuľovaní sa predstaví Krasokorčuliarsky klub Zvolen. Združenie Quo Vadis sa postará o lukostreľbu, výtvarnú dielničku či canisterapiu. Canisterapia využíva pozitívne pôsobenie psíkov na fyzickú, psychickú a sociálnu pohodu človeka. Bryndziari z HKM Zvolen zas budú viesť ratolesti k športovým aktivitám a združenie miestnych výtvarníkov Zvolenská Sedmička deti zasvätí do umenia.

No to ani náhodou nie je všetko! Od 9:15 do 12:00 bude premávať medzi fontánou na námestí a zimným štadiónom kyvadlová doprava vo forme vláčika. Dostanete sa tak na druhé stanovište osláv MDD. Pri štadióne vás následne bude viesť Rozprávkový chodník až na samý vrchol Pustého hradu. Ochotníci zo zvolenského divadla Zelienka sa budú hore starať o zábavu.

Dobrodružný deň detí v Kúpeľoch Sliač

29. mája od 10:00 do 15:00, Kúpele Sliač

Mimoriadne kreatívna akcia začne pred letnou terasou Kúpeľov Sliač. Pre deti je nachystaná záhadná Mission Impossible či Crazy basketbal. Trošku si aj zarybárčia pri chytaní kúpeľových rybičiek. Prebehnúť sa môžu cez Funny prekážkovú dráhu či si vyskúšať Bassebal na slepo. Pripravený je aj skákací hrad a balansovanie s loptou.

DOD na strelnici pri príležitosti MDD

29. mája od 12:00, Strelnica v časti Sekier – Dolina, Zvolen

Možno trochu netradičný, no o to pútavejší program, sa chystá na zvolenskej strelnici. Na svoje si prídu najmä chlapci. Uvidíte prehliadku zbraní a výstroje vojakov II. svetovej vojny. Tešiť sa môžete na ukážky hasičov či streľby z kresadlovej pušky, pištole a perkusného revolvera. Možná bude aj streľba z menej nebezpečnej airsoftovej zbrane. Uvidíte salvy z ruského dela, taktiež z obdobia II. svetovej vojny.

Priamo pre deti sú pripravené špeciálne disciplíny ako streľba zo vzduchovky a hod granátom na cieľ. K dispozícii budú rôzne predajné stánky či občerstvenie v bufete. Klasicky sa deti môžu vyšantiť na skákacom hrade a pri kreslení na tvár. Nenechajte prísť vaše deti o takýto zážitok.

Deň detí na Leteckej základni Sliač

3. júna od 9:00 do 12:00, Letecká základňa Sliač

Nadupaný program pripravili aj naše ozbrojené zložky. Počas celého dňa budú k nahliadnutiu statické ukážky vojenskej, policajne i colnej techniky a výzbroje. Tešiť sa môžete na zoskok parašutistov z vrtuľníka MI-17 či penovú šou hasičskej vojenskej jednotky. K videniu budú aj tradičné prelety lietadiel, výstup čestnej stráže či ukážky práce colníkov i policajného zásahu.

Neobídu vás ani ďalšie sprievodné aktivity. Napríklad streľba zo vzduchovky, zaujímavé súťaže, cukrová vata a nafukovacie atrakcie. Program ako stvorený nie len pre detičky, ale aj pre dospelých.

DOD a výstava dinosaurov v hoteli Tenis

4. – 5. júna, Hotel Tenis, Zvolen

V Hoteli Tenis sa môžete spolu s vašimi ratolesťami tešiť na zážitkový adventure golf, tenis či squash. Pripravená je aj nezabudnuteľná výstava dinosaurov, kde uvidíte presne 40 exponátov. Navyše zažijete chodiaceho dinosaura a jazdu na ňom. Preto nevymeškajte tento jedinečný zážitok.

Deň sídliska Západ

4. júna, Námestie mládeže, Západ – Zvolen

Počas dňa sídliska bude prebiehať naozaj veľkolepý a bohatý program. Nájdu sa samozrejme aj aktivity spojené s MDD. Konkrétne pre tých najmenších budú v átriu ZŠ prichystané rôzne stanoviská, kde v rámci spĺňania úloh dostanú pečiatky. Po úspešnom absolvovaní všetkých tvorivých dielničiek, bude pre každé dieťa pripravená sladká odmena. V rovnakom čase bude prebiehať aj akcia Poď, budem ti čítať. Na celom podujatí však zažije množstvo športových súťaží, živú hudbu či zásah hasičov. Veď zistíte sami!

Deň detí na Lunterovom ranči

5. júna od 10:00 do 18:00, Kráľová – Zvolen

Pokiaľ majú vaše deti rady zvieratká, najmä koníky, určite nevymeškajte MDD na Lunterovom ranči. Vyskúšať si, samozrejme, môžete samotné jazdenie na koňoch. Pripravená bude aj streľba z lukov, vzduchovky či aktivity s lasom a trampolína. Tešte sa na tvorivé dielne či cyklodráhu, na ktorú si však musíte doniesť vlastný bicykel.

Uvidíte divadielko, detské talenty a gymnastky. Kto bude poslúchať, uvidí aj zúbkovú vílu. Občerstvenie bude pripravené na mieste. Nepremeškajte deň v prírode na čerstvom vzduchu.

Všetky plagáty akcií nájdete vo fotogalérii!

Čítajte tiež:

Zámocké hry zvolenské odštartujú premiérou na nádvorí. Veselohra, ktorú uvidíme po 50 rokoch

Pod Pustým hradom ožijú ľudové tradície. Zvolen bude hostiť aj súboristov z cudziny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM