Jakub Forgács Správy

Najnovšie čísla o prípadoch koronavírusu: Aká je situácia v Banskobystrickom kraji?

Na Slovensku pribudli takmer štyri desiatky pozitívnych na koronavírus, ktorých odhalili PCR testami. Pritom iba dvoch v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie čísla o prípadoch koronavírusu: Aká je situácia v Banskobystrickom kraji?
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku za štvrtok pribudlo 38 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 37 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 3 794 RT-PCR vyšetrení a 34 147 antigénnych testov. V piatok o tom na svojej facebookovej stránke informovalo Ministerstvo zdravotníctvo (MZ) SR.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 927 554 za predchádzajúci deň pribudlo 5 723 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 238 271 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 21 829 ľudí,“ spomenul rezort.

Iba v 2 okresoch

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Žilinskom kraji (10), nasledujú Prešovský kraj (9), Košický (6), Nitriansky (5), Bratislavský (3), Trnavský (3) a Banskobystrický (2). „Je medzi nimi 20 mužov a 18 žien,“ upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe uviedlo, že nové prípady v kraji pribudli iba v okresoch Banská Bystrica a Rimavská Sobota (po 1).

Nulu pozitívnych tak majú okresy Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Hospitalizovaných pribudlo

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 229 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 163 ľudí. „Na JIS je 16 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 20 osôb,“ upresnil rezort.

„Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 14 osôb,“ dodalo MZ SR so slovami, že celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 478 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 442.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: Politici v Banskobystrickom kraji vyzvali ľudí, aby sa dali očkovať
3
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM