Stanislav Černák Krimi

Napadnutie Terezky (22) v Detve vyvolalo búrlivé reakcie: Takto na atak reaguje mesto!

V prípade napadnutia Terezky (22) z Detvy Na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou už začali policajné zložky trestné stíhanie. Podľa informácií od mužov zákona ju v priestoroch amfiteátra napadol neznámy páchateľ.

Ilustračný obrázok k článku Napadnutie Terezky (22) v Detve vyvolalo búrlivé reakcie: Takto na atak reaguje mesto!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie za zločin ublíženie na zdraví spoločne s prečinom výtržníctva. „Neznámy páchateľ v presne nezistenom čase v nedeľu v skorých ranných hodinách, okolo 3:30 hod., na mieste verejne prístupnom v priestoroch amfiteátra v meste Detva, fyzicky napadol 22-ročnú ženu. Spôsobil jej ťažké zranenia s predpokladanou dobu liečenia a práceneschopnosťou viac ako 42 dní. Prípad je v štádiu vyšetrovania, vyšetrovateľ PZ v súčasnosti vykonáva procesné úkony,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Keďže sa tento čin stal počas Folklórnych slávností v Detve a vyvolal už búrlivé diskusie na sociálnych sieťach, vyjadrenie poskytlo aj mesto Detva.

„Je nám ľúto, že k niečomu takémuto vôbec došlo. O to viac nás mrzí skutočnosť, že Terezku poznáme ako dobré a slušné dievča, ktoré má rado folklór. Terezke patrí poďakovanie za viacnásobné reprezentovanie nášho mesta. Vyjadrujeme hlboké poľutovanie nad tým, že niektoré osoby si vybíjajú svoju zlosť práve na nevinných a bezbranných a odsudzujeme ich konanie. Úprimne si želáme, aby policajné zložky riadne prešetrili útok a spravodlivosti sa učinilo zadosť. Dúfame, že do Detvy budú chodiť návštevníci, ktorí si prídu vychutnať folklórne tradície, kultúrny zážitok, a nie aby tu vyvolávali výtržnosti a ubližovali tým, ktorí prichádzajú na folklórne slávnosti s dobrým úmyslom. Terezke prajeme skoré zotavenie.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM