Hokej

Napätý duel v Budapešti. O triumfe Zvolenčanov rozhodol Chovan až v 64. minúte

Zvolenskí hokejisti triumfovali na ľade MAC Budapešť. Hoci viedli už o dva góly, o výsledok sa museli biť aj v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Napätý duel v Budapešti. O triumfe Zvolenčanov rozhodol Chovan až v 64. minúte
Zdroj: TASR

Líder ligy zo Zvolena v Budapešti v prvej tretine potvrdzoval papierové prognózy favorita. Do vedenia ho dostal Halama, ktorý sa presadil z priestoru pri bránkovisku v 10. minúte. Na 2:0 pre hostí zvýšil v 17. minúte Vandane po presnom zakončení. Zvolen v týchto fázach dominoval, bol strelecky jasne aktívnejší.

V druhej tretine sa akoby uspokojil a MAC to využil na vyrovnanie v jej záverečnej päťminútovke. Najprv v 36. minúte dosiahol kontaktný gól Szigeti a v 39. minúte vyrovnal Dudás.

V tretej tretine sa strelci odmlčali a tak sa muselo do predĺženia. V ňom uspel Zvolen, keďže v 64. minúte rozhodol o výhre Chovan.

MAC Budapešť – HKM Zvolen 2:3 po predĺžení (0:2, 2:0, 0:0 – 0:1)

  • Góly: 36. Szigeti (Burt), 39. Dudás (Dansereau, Brown) – 10. Halama (Ružička, Špirko), 17. Vandane (Vandas, Šišovský), 64. Chovan (Šišovský, Ulrych)
  • Rozhodovali: Konc st., Goga – Konc ml. Výleta
  • Vylúčenia: 2:1 na 2 min
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • 520 divákov
  • MAC Budapešť: Bálisz – Bugár, Pozsgai, Fejes, Burt, Dudás, Vokla, Szigeti – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, Nagy, Kreisz – Szabad, Majoross, Odnoga
  • HKM Zvolen: Tomek – Ulrych, Vandane, Ružička, Zeleňák, Poyhonen, Drgoň – Špirko, Halama, Vandas – Šišovský, Petráš, Lušňák – Zuzin, Kytnár, Chovan – Andrisík, Halama, Marcinek

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM