Jakub Forgács Rôzne Správy

Národný výstup na Pustý hrad sa blíži. Návštevníkov láka pestrým PROGRAMOM

Národný výstup na Pustý hrad sa uskutoční už o pár dní a prinesie so sebou bohatý program pre malých aj veľkých návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Národný výstup na Pustý hrad sa blíži. Návštevníkov láka pestrým PROGRAMOM
24
Galéria
Zdroj: TASR

Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť! Už o pár dní zažijeme 27. Národný výstup na Pustý hrad. Mesto Zvolen, Zvolenské kultúrne centrum, Matica slovenská a OZ Štúrov Zvolen vás pozývajú na toto turistické a vlastivedné podujatie, ktorým sa zároveň oslávi 100. výročie Miestneho odboru Matice slovenskej vo Zvolene.

XXVII. Národný výstup na Pustý hrad so sebou v sobotu 7. septembra prinesie pestrý program. Na svoje si prídu malí aj veľkí návštevníci.

Otvorenie podujatia a začiatok výstupu bude v Parku Ľudovíta Štúra o 8:00. O 10:00 prebehne privítanie na Pustom hrade.

Tešiť sa môžete na pozdravenie účastníkov Cyklojazdy histórie, Detský folklórny súbor Poľana, Divadlo Tamariki a Príbeh víly a škriatka, Sokoliarov sv. Bavona aj Vir fortis – šermiarske vystúpenie, pasovanie za rytiera

V rámci sprievodných aktivít budú pripravené výstava najkrajších archeologických nálezov z roku 2019 a prehliadka hradu s odborným výkladom či opekanie mäsa. Zároveň nebudú chýbať ani historická lukostreľba, hry a remeselné dielne pre deti, knižný stan Matice slovenskej či razba mincí. Záver podujatia je naplánovaný na 14:30.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásne výhľady z Pustého hradu tesne pred západom slnka!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Úchvatné výhľady z Pustého hradu krátko pred západom slnka
24
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM