Veronika Kalinová Kultúra

Náš tip na víkend: Zažite v Hriňovej jarmok ako z minulosti!

Tradičný hriňovský jarmok bude hlavnou témou 3. ročníka podujatia Gazdovanie na Hriňovských lazoch. V časti Slanec sa uskutoční už túto sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Náš tip na víkend: Zažite v Hriňovej jarmok ako z minulosti!
Foto: Peter Kováč / Zdroj: Dnes24.sk

Tradičné jarmočné scénky

„Jarmok priblíži širokej verejnosti miestne remeslá, remeselné výrobky a miestne tradície. Na jarmoku budú predvádzané tradičné scénky – ako sa kedysi jednalo pri kúpe kravy, volov, kozy, baranca alebo napríklad jednanie sa o krpce,“ uviedol primátor mesta Stanislav Horník

O zábavu bude postarané

Remeselníci z Podpoľania pripravia pre návštevníkov, deti a mládež remeselné workshopy. Členovia folklórnych súborov a ochotnícke divadlo v Hriňovej predvedú ukážky fašiangových zvykov s ponukou fašiangovej gastronómie. Návštevníci festivalu budú mať možnosť zúčastniť sa predvádzaných prác na poli ako napríklad kopanie zemiakov, bielenie plátna, žatvy, mlátenie obilia.

Gazdovské dvory s tradičnými jedlami

Návštevníkom budú k dispozícii aj gazdovské dvory – európsky, poľský, maďarský, český, srbský a hriňovský s ponukou tradičných jedál. Popoludňajší galaprogram Vitajte v Hriňovej je venovaný 40. výročiu založenia folklórneho súboru Hriňovčan. Večer bude ľudová zábava vo fašiangových maskách.

Foto: ilustračné

.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM