Jana Mlynarova Rôzne

Návštevy v zdravotníckych zariadeniach obmedzené

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici odporučil obmedziť návštevy v zdravotníckych zariadeniach Banskobystrického okresu. Informovala hovorkyňa RÚVZ Mária Tolnayová.

RÚVZ tak urobil vzhľadom k zvyšujúcej sa chorobnosti na chrípkové a chrípke podobné ochorenia. „V okrese Brezno bude situáciu zatiaľ monitorovať a podľa vývoja epidemiologickej situácie zváži ďalšie kroky,“ dodala hovorkyňa.
RÚVZ podľa jej slov k dnešnému dňu neeviduje v Banskej Bystrici žiadnu ďalšiu žiadosť o zatvorenie škôl z titulu chrípkovej epidémie.
Od minulého týždňa do dnešného dňa mali chrípkové prázdniny banskobystrickí žiaci na Základnej škole s materskou školou Štefana Moysesa a v Evanjelickom gymnáziu na Skuteckého ulici.
V okrese Brezno sa od minulého týždňa neučili ani v breznianskom gymnáziu a základnej škole v Lome nad Rimavicou.Tak isto uzavreli školy a škôlky v Lučeneckom okrese.
Pre chrípku už obmedzili návštevy aj v hlavnej nemocnici v Banskej Bystrici, kde až do odvolania platí stretávanie sa s pacientami iba v nutných prípadoch.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM