Aktualizované Jakub Forgács Samospráva

Ústredná volebná komisia: Polícii sa podarilo odhaliť kupovanie hlasov vo Zvolene!

Voľby pod Pustým hradom sa dostali do pozornosti polície. Tej sa podľa zapisovateľky Ústrednej volebnej komisie podarilo odhaliť a zdokumentovať kupovanie hlasov počas komunálnych volieb vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Ústredná volebná komisia: Polícii sa podarilo odhaliť kupovanie hlasov vo Zvolene!
Zdroj: TASR

Prípad kupovania hlasov vo Zvolene, o ktorom sa dnes dopoludnia zmienil policajný viceprezident Ľubomír Ábel, sa mal udiať pred volebným okrskom č. 5, ktorý sídli na tamojšom mestskom úrade. Okrskovej komisii to nahlásil občan, ktorý si všimol nezvyklý počet pravdepodobne bezdomovcov pred volebnou miestnosťou.

Podľa informácií z mestskej volebnej komisie, na miesto prišla krátko po nahlásení podozrivých osôb štátna polícia. O čo konkrétne malo ísť, ale členovia komisie nevedeli. Ako informovala zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Eva Chmelová, v prípade „bolo možné hneď vzniesť obvinenie“.

Ábel dnes taktiež informoval, že polícia dostala viacero podnetov v súvislosti s volebnou korupciou aj pred samotnou kampaňou.*** „V podstate sa to už v niektorých regiónoch stáva opakovaným javom,“*** dodal Ábel. Pripomenul, že v jednom prípade padol aj rozsudok súdu, pričom i v súčasnosti prebieha viacero trestných konaní.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM